Classicin Kristiina Kauppila ja Kooveen Mia Vallenius ovat mukana salibandynaisten MM-karsintaryhmässä – kisapaikan nappaamisen pitäisi olla läpihuutojuttu - Urheilu - Aamulehti

Classicin Kristiina Kauppila ja Kooveen Mia Vallenius ovat mukana salibandynaisten MM-karsintaryhmässä – kisapaikan nappaamisen pitäisi olla läpihuutojuttu

Kooveesta tutut Veera (vas.) ja Oona Kauppi ovat luonnollisesti mukana salibandynaisten MM-karsintaryhmässsä.

8.1.2019 16:43

Salibandynaisten MM-karsintaturnaus alkaa kolmen viikon päästä Slovakiassa, ja Suomen joukkue on nyt selvillä. Tampereelta ryhmässä on kaksi pelaajaa eli Classicin Kristiina Kauppila ja Kooveen Mia Vallenius.

Tuttuja Tampereelta ovat luonnollisesti ruotsalaisen IKSUn Veera ja Oona Kauppi. IKSU nappasi vastikään Champions Cupin voiton eli se on maailman paras seurajoukkue. Suomen joukkueessa on kaikkiaan 20 pelaajaa.

Suomi pelaa viiden joukkueen Euroopan 2-lohkossa ja saa vastaansa Espanjan, Saksan, Venäjän ja Itävallan. Euroopan neljästä karsintalohkosta suoran lopputurnauspaikan saa kaksi lohkon parasta maata. Lisäksi lohkojen kaksi parasta kolmosta kelpuutetaan myös MM-kisoihin.

Neljästä tulevasta MM-karsintavastustajastaan Espanjaa Suomi ei ole kohdannut vielä kertaakaan, Saksa on kukistettu kaikissa kuudessa maaottelussa. Venäjää vastaan tilastoissa on kahdeksan voittoa ilman tappioita. Itävallan Suomi on kohdannut viimeksi ja ainoan kerran vuonna 2001 Riian MM-turnauksessa. Silloin Suomi vei ottelun tylysti 16–0.

Pitkä lista lyheni

Päävalmentaja Lasse Kurronen kertoo 20 pelaajan suuruisen karsintajoukkueen muodostuneen kansainväliselle salibandyliitolle toimitetun 30 pelaajan pohjalta

–Hyvin tyypillinen valintaprosessi. Ensin meillä oli pitkä lista, jonka pohjalta karsimme sitten IFF:n sääntöjen määrittämän pelaajamäärän, Kurronen kertoi Salibandyliiton tiedotteessa.

Marraskuun EFT-turnauksen jäljiltä Kurrosen mukaan karsintaturnaukseen vaihdettiin reilun kentällisen verran pelaajia antamaan näyttöjä. Tiiviimmässä tarkkailussa on tällä hetkellä 30–35 pelaajaa.

MM-karsintaturnaus pitäisi olla vain suupala MM-hopeamitalisteille, sillä vastustajat eivät lukeudu salibandymaailman eliittiin.

–Siitä lähdetään, että lopputurnauspaikka tulee. Vastustajia emme kauhean hyvin tunneta, pelillisesti on kuitenkin tarkoitus repiä hyötyä ja saada viisikoille kokemusta. Tuoreemmille pelaajille saadaan ajettua sisään pelitapaamme, Kurronen kertoi.

Ennen MM-karsintaturnausta maajoukkueleiriä ei ole tiedossa, vaan se on upotettu turnausohjelmaan.

–Lähdemme karsintatapahtumaan kokoontumalla vasta lentokentällä. Tiistaina menemme paikalle ja keskiviikkona isketään jo Espanjan kimppuun. Saksa on ennakkoon kovin vastus ja oikeastaan ainoa maa, josta enemmän tietoa. En usko, että lepsuilu on ongelma, vaikka vastustajat eivät ole kovimmasta päästä. Kaikki tiedostavat realiteetit, jos ja kun halutaan kirkastaa MM-hopea kullaksi, Kurronen vakuutti.

Kaikkiaan MM-karsintoihin osallistuu 29 maata seitsemässä karsintaturnauksessa. Euroopan lohkoja on neljä, Aasian-Osenian lohkoja kaksi. Suppeimman lohkon muodostaa Amerikka, jossa pelaavat Yhdysvallat ja Kanada. MM-lopputurnaukseen kelpuutetaan 16 maata, joista ainoana suoran paikan ilman karsintakierrosta saa kisojen emäntämaa Sveitsi.

Suomen naisten maajoukkue

Maalivahdit: Noora Vuorela ja Tiltu Siltanen.

Kenttäpelaajat: Sanni Nieminen, Sara Piispa, Sanna Risteli, Laura Manninen, Pixbo Wallenstam, Mia Karjalainen, Pixbo Wallenstam, Hanna Niemelä, Senni Hietanen, Ella Sundström, Trine Sällström, Kristiina Kauppila, Mia Vallenius, Oona Kauppi, Veera Kauppi, Milja-Maria Saarikoski, Milla Nordlund, My Kippilä, Jenna Saario, Sofia Leino.

Päävalmentaja: Lasse Kurronen

Suomen MM-karsintaottelut:

Keskiviikko 30.1. klo 17:00 Espanja–Suomi

Torstai 31.1. 14:00 Suomi–Saksa

Lauantai 2.2. 14:00 Venäjä–Suomi

Sunnuntai 3.2. 11:00 Suomi–Itävalta

Ottelut Suomen aikaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos