Päivän vetovihje - Urheilu - Aamulehti

Kokeilumiehistöillä maalinteon tuskaa Dohassa – Ruotsi pelaa pragmaattisesti, Suomi ilman Pukkia

Markku Kanervan Suomi kohtaa harjoitusmaaottelussa Ruotsin.

8.1.2019 12:16

Päivän urheilullinen jännitysmomentti on saavatko Ruotsi ja Suomi savua poikki jalkapallomaaottelussa Dohassa. Toinen mahdollinen vähämaalisuustapaus löytyy KHL:stä.

Päivän kiinnostavin peli

Ruotsi ja Suomi ovat viime aikoina olleet jopa äärimmäisen vähämaalisia joukkueita. Niiden koko vuoden 2018 otteluiden yhteenlaskettu maalimäärä oli vain 1,71 maalia per peli. Kun otos on kuitenkin 38 ottelua, antaa tämä jo jotain kuvaa joukkueista.

Ruotsin alhainen maalimäärä on peruja joukkueen valmentajan Janne Anderssonin omintakeisesta erittäin pragmaattisesta pelitavasta.

Suomella vähämaalisuus taas juontaa juurensa enemmänkin pakotettuun puolustuspelaamisen ylikorostamiseen. Tänään huomionarvoista on sekin, että suurelta osin joukkueen maaleista viime aikoina vastannut Teemu Pukki ei ole kokoonpanossa.

Jollei kyse olisi puhtaasti harjoituspelistä "uusilla" kokoonpanoilla, maistuisi vähämaalisuus vetoihin oikeinkin hyvin, sillä Veikkauksen 1,63 kerroin alle 2,5 maalista on markkinoiden korkein. Myös jopa maalittomuus (kohde 6425, kerroin 8,40) kiinnostaisi hieman ainakin jännärivetoon.

Ruotsi–Suomi

Ruotsin ja Suomen otteluiden maalimäärät kaudella 2018:

Ruotsi vs. vastustaja: 18 peliä, maalit 1513, maalikeskiarvot 0,83–0,72. Yhteensä 1,55 maalia/peli, alle/yli2,5 maalia 13/4.

Suomi vs. vastustaja: 11 peliä, maalit 14–6, maalikeskiarvot 1,27–0,55. Yhteensä 1,81 maalia/peli, alle/yli 2,5 maalia 9/2.

Vaikka kokeilumiehistöt harjoittelevat/pelaavat joukkueiden "oikeilla" vähämaalisilla pelitavoilla, voi maalimäärä lipsua lopulta normaalia suuremmaksi juuri joukkueen yhteisen pelikokemuksen puutteen takia.

Suomella ei ole aikoihin ollut yhtä hyvää mahdollisuutta haastaa Ruotsia, sillä sinikeltaisten joukkue on varsin kokeilupainotteinen. Mukana on peräti kuusi ensikertalaista.

Vaikka vetomarkkina onkin tästä melko hyvin perillä, löytyvät osaston parhaat vedot Suomen venymisestä joko tasoituksellisena kohteesta 6421 kertoimella 1,93 tai jopa suorasta voitosta kohteesta 6420 kertoimella 5,20.

Päivän paras vetovihje

Kokonaisuudessaan päivän kerrointarjonnasta ei tällä kertaa pomppaa esiin mitään maita mullistavaa.

KHL:ssä loukkaantumisista kärsivä Lokomotiv on pelannut vähän pakon sanelemana viime aikoina erittäin tiukkaa puolustuspeliä. Sen neljässä joulun jälkeisessä pelissä on tehty yhteensä vain 11 maalia.

Kun nyt vastassa on sarjan puolustuspelikuningas TsSKA Moskova (55 päästettyä maalia 45 pelissä!), voi tulos jäädä todella vähämaaliseksi. Jopa alle 3,5 maalin vetoa (kohde 5917) voi harkita kertoimella 2,25. TsSKA Moskovan 25 vieraspelistä 12 on päättynyt alle 3,5 maalin tulokseen.

Päivän pelit: –

Päivän pelien vuoden kokonaissaldo: 1/4, palautusprosentti 39.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: