Kanadan kaatanut Tappara-puolustaja Utunen: "Nyt huomaa, kuinka iso asia mestaruus on" – Päävalmentaja tapasi neljän päivän ikäisen poikansa ensimmäistä kertaa - Urheilu - Aamulehti

Kanadan kaatanut Tappara-puolustaja Utunen: "Nyt huomaa, kuinka iso asia mestaruus on" – Päävalmentaja tapasi neljän päivän ikäisen poikansa ensimmäistä kertaa

Kultasankari Toni Utunen saapui myöhään maanantai kotimaan kamaralle.

7.1.2019 23:04 | Päivitetty 8.1.2019 6:02

Suomen alle 20-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkue kotiutui myöhään maanantai-iltana kultajuhliin päättyneistä MM-kilpailuista Kanadasta. Helsinki-Vantaan lentokentällä vastassa oli suuri joukko muun muussa pelaajien lähipiiriä ja kannattajia.

–Nyt huomaa, kuinka iso asia mestaruus on, Tappara-puolustaja Toni Utunen tuumi puoli minuuttia sen jälkeen, kun tuloaulan ovet aukesivat ja hän näki ihmismeren.

Suomi kukisti varhain sunnuntaiaamuna pelatussa loppuottelussa Yhdysvallat maalein 3–2.

–Seurasin vähän sosiaalista mediaa heti loppuottelun jälkeen, ja kyllä siitäkin alkoi mestaruuden merkitys hahmottua, Utunen jatkoi.

Luottopakki Utunen oli jo viime keväänä saavuttamassa alle 18-vuotiaiden maailmanmestaruutta. Vajaa vuosi myöhemmin mestaruus irtosi vanhemmassa ikäluokassa.

–Valmennusryhmällä oli nytkin tosi hyvä fiilis, ja joukkueen henki oli hyvä, Utunen vertaili.

Nuoria Leijonia oli vastassa suuri joukko perheenjäseniä ja joukkueen faneja.

Tapparaa seurajoukkuetasolla edustava puolustaja ei kerää pelitavallaan otsikoita, mutta nousi julkisuuteen Kanadaa vastaan pelatun ottelun ratkaisijana. Hän ratkaisi "kuolemanotteluna" pidetyn puolivälierän jatkoajalla. Maali oli hänelle kauden ensimmäinen.

–Toivotaan, ettei jäänyt viimeiseksi. Kevätkauden henkilökohtaisena tavoitteena on roolin kasvattaminen Liigassa, Utunen jutteli.

Kauden toinen mestaruus maistuisi varmasti kauden päätteeksi Tapparassa.

–Otan huomenna (tiistaina) yhteyttä seuraan, ja jutellaan, milloin palaan vahvuuteen, Utunen pohdiskeli.

Päävalmentaja Jussi Ahokas oli mukana juhlahumussa lentokentällä.

Ensikohtaaminen

Nuorten Leijonien päävalmentaja Jussi Ahokas sai terveen poikalapsen kesken MM-kisojen. Lapsi syntyi jo välieräottelun aikana, kun Suomi kaatoi Kanadan jatkoajalla 2–1.

Hän tapasi neljän päivän ikäisen poikansa ensimmäistä kertaa lentokentällä.

Päävalmentaja tapasi neljän päivän ikäisen poikansa ensimmäistä kertaa lentokentällä. Vieressä vaimo Elina Ahokas.

Kultajuhlissa kanadalaistoimittajat utelivat mestarivalmentajalta, voisiko hän harkita pojan nimeksi Vancouveria, sillä kisat järjestettiin kyseisessä kaupungissa.

–Ei, ei. Emme ole päättäneet sitä vielä, mutta miksi sitä sanotaan, kun annetaan lapselle nimi ja on kulho, jossa on vettä? Ahokas tiedusteli toimittajilta.

–Kastamiseksi, kuului vastaus.

–Pokaali on aika hyvä kulho sitä varten, Ahokas vitsaili ja iski silmää.

Vitsi osui ja upposi, sillä toimittajat hörähtivät nauramaan.

Poika oli Ahokkaalle jo kolmas lapsi. Uuden tulokkaan lisäksi hänellä on kaksi tytärtä.

Kaksi maailmanmestaria

Suomen tehokkain pelaaja MM-kisoissa oli tamperelaislähtöinen, nykyään Oulun Kärppiä edustava Aleksi Heponiemi. Hänen vastaanottokomiteaansa kuuluivat pelaajan vanhemmat Tiina ja Ari Heponiemi sekä tyttöystävä Viivi-Sofia Minkkinen.

–Kaikki pelit katsottiin televisiosta ja fiilikset vaihtelivat tulosten mukaan. Alussa oli vähän nihkeämpää, mutta koko ajan joukkueen otteista näki, että potentiaalia on paljon parempaan, Ari Heponiemi arvioi.

Vuonna 2016 nuorten maailmanmestaruuden voittanut Suomen joukkue kohtasi kansaa isossa torijuhlassa. Nyt sellaista ei ole luvassa. Heponiemet ymmärtävät ratkaisun.

–Koko joukkuetta ei olisi saatu kuitenkaan kasaan, kun muutama pelaaja jäi Pohjois-Amerikkaan. Näillä pojillakin työt jatkuvat taas pian, joten varmaan ihan oikea päätös jättää torijuhlat väliin, Ari Heponiemi aprikoi.

Aleksi Heponiemi nousi maailmanmestaruuden myötä urheilijana tyttöystävänsä rinnalle: Minkkinenkin on maailmanmestari. Hän voitti MM-kultaa joukkuevoimistelussa Minettien joukkueessa. Minkkinen on kuitenkin jo lopettanut aktiiviuransa.

–Olen eläkkeellä, 19-vuotias Minkkinen naurahti.

Erinomaisen MM-turnauksen pelanneen Jesse Ylösenkään ei tarvitse etsiä toista maailmanmestaria kaukaa. Hänen isänsä, entinen NHL-pelaaja Juha Ylönen kuului legendaariseen vuoden 1995 MM-kultajoukkueeseen.

–Finaalin jälkeen oltiin joukkueen kanssa yhdessä ja vähän juhlittiin. Pari seuraavaa päivää on vielä vapaata. Torstaina liityn taas Pelicansin harjoitusvahvuuteen, Ylönen kertoi kuulumisensa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut