Eveliina Piippo ja Johanna Matintalo ovat Suomen mitalitoivot, kun alle 23-vuotiaat hiihtävät MM-mitaleista Lahdessa - Urheilu - Aamulehti

Eveliina Piippo ja Johanna Matintalo ovat Suomen mitalitoivot, kun alle 23-vuotiaat hiihtävät MM-mitaleista Lahdessa

Eveliina Piippo harjoitteli joulun aikaan kotimaastoissaan Pirkkalassa.

7.1.2019 17:36 | Päivitetty 7.1.2019 18:04

Pirkkalassa varttunut ja nykyään Rovaniemellä asuva hiihtäjä Eveliina Piippo on odotetusti valittu Suomen alle 23-vuotiaiden MM-ryhmään. Nuorten hiihdon MM-kisat järjestetään Lahden Salpausselällä 20.–27. tammikuuta.

Lahdessa alle 23-vuotiaat kisaavat maailmanmestaruuksista vain maastohiihdossa. Alle 20-vuotiaiden kattauksessa on hiihdon ohella mukana mäkihyppy ja yhdistetty. Historiaa Lahdessa tehdään siinä, että kisaohjelmassa on uutena lajina naisten yhdistetty.

Piippo sai ensimmäiset maailmancupin pisteensä viime vuoden maaliskuussa, kun hän oli kymmenen kilometrin perinteisen kilpailussa 28:s. Parhaimmillaan hän on sijoittunut 22:nneksi Beitostølenin 15 kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailussa viime vuoden joulukuussa. Samoissa kilpailuissa Piippo hiihti ensi kertaa naisten viestijoukkueessa ja ankkuroi joukkueen kolmanneksi.

Lue lisää:Eveliina Piippo kertoo nyt, miten mukavuudenhaluisesta laiskimuksesta tuli itselleen ankara täydellisyyden tavoittelija – hiihdon superlupauksella on yksi täysin poikkeuksellinen ominaisuus

Piippo on edustanut Suomea nuorten MM-kilpailuissa Gomsissa vuonna 2018. Hän sijoittui neljänneksi kymmenen kilometrin yhdistelmähiihdossa. Nuorten MM-kilpailuissa Soldier Hollowissa vuonna 2017 Piippo oli viiden kilometrin vapaan kilpailussa kahdeksas ja kymmenen kilometrin yhdistelmäkilpailussa viides.

Tammikuussa 2015 Piippo kilpaili Euroopan nuorten olympiafestivaaleilla Stegissä. Hän oli viiden kilometrin vapaan kilpailussa viides, 7,5 kilometrin perinteisen tyylin kilpailussa kuudes ja oli mukana neljänneksi sijoittuneessa viestijoukkueessa.

Piipon ohella menestystä odotetaan Johanna Matintalolta, joka oli mukana viime helmikuussa Pyeongchangin olympialaduilla.

Suomen joukkue

Naiset: Rebecca Immonen (Nastolan Naseva), Jasmi Joensuu (Seinäjoen Hiihtoseura), Emmi Lämsä (Karihaaran Visa), Johanna Matintalo (Pöytyän Urheilijat), Vilma Nissinen (Vuokatti Ski Team Kainuu) ja Eveliina Piippo (Vuokatti Ski Team Kainuu)

Miehet: Juuso Haarala (IF Minken), Lauri Lepistö (Kouvolan Hiihtoseura), Aleksi Parttimaa (Skiteam 105), Turo Sipilä (Vuokatti Ski Team Kainuu), Verneri Suhonen (Hollolan Urheilijat -46) ja Markus Vuorela (Jämin Jänne).

Joukkuetta voidaan täydentää varahiihtäjillä.

Hilla Niemelä MM-joukkueeseen

Alle 20-vuotiaiden hiihtomaajoukkue MM-laduille on valittu jo aikaisemmin. Mukana tyttöjen joukkueessa on Ikaalisten Urheilijoita edustava Hilla Niemelä.

Vuonna 2001 syntynyt Niemelä edusti aikaisemmin Lempäälän Kisaa, mutta siirtyi Ikaalisiin, kun seura on rakentamassa kovaa viestijoukkuetta luottoankkuri Krista Pärmäkosken ympärille.

Niemelä on kilpaillut myös suunnistuksessa.

Alle 20-vuotiaat MM-hiihdoissa:

Tytöt: Josefiina Böök (Karihaaran Visa), Rebecca Ehrnrooth (Espoon Hiihtoseura), Linnea Halonen (IF Femman), Anita Korva (Kainuun Hiihtoseura), Hilla Niemelä (Ikaalisten Urheilijat) ja Hanna Ray (IK Falken).

Varalla: Jasmin Kähärä (Mikkelin Hiihtäjät) ja Siiri Saalo (Keravan Urheilijat).

Pojat: Oskari Hökkä (Metsä-Veikot -85), Petteri Koivisto (Kuhmo-Ski), Wiljam Mattila (Keravan Urheilijat), Miska Poikkimäki (Vuokatti Ski Team Kainuu), Leo Rantahalvari (Skiteam 105), Arsi Ruuskanen (Siilinjärven Hiihtoseura) ja Aapo Tilli (Vehkalahden Veikot).

Varalla: Kalle Parantainen (Vantaan Hiihtoseura)

Edit: Lisätty alle 20-vuotiaiden MM-joukkueen kokoonpano.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut