SUL:n valmennusjohtajan Jorma Kemppaisen aamukampa alkaa harventua - Urheilu - Aamulehti

SUL:n kiistellyn valmennusjohtajan aamukampa alkaa harventua – Jorma Kemppainen kuunteli tänään kenties White Stripesia: "Urheilijoiden auttaminen on minulle kaikki kaikessa"

Jorma Kemppainen luotsasi Suomen joukkuetta vielä viime kesän Berliinin EM-kisoissa.

7.1.2019 14:22 | Päivitetty 7.1.2019 14:26

Suomen Urheiluliiton valmennusjohtajan Jorma Kemppaisen aamukampa nykyisessä työtehtävässä alkaa olla harvalukuinen.

–Tässä ollaan TJ seiskassa, Kemppainen naurahti maanantaina puhelimen toisessa päässä.

Kenties Kemppainen kuuntelikin maanantaina White Stripesin kappaletta Seven nation armya ja tiistaina Iron Maidenin Number of the beastia. Vähiin käy, ennen kuin loppuu.

Kemppainen tuli SUL:n valmennusjohtajaksi ja suomalaisen yleisurheilun keulakuvaksi vuonna 2012. Toimiaikana 2012–19 Kemppainen ehti muodostua kiistellyksi hahmoksi. Kemppainen oli paljon esillä, mutta häntä kritisoitiin surutta etenkin, kun suomalaisten mitalisaaliit jäivät arvokisoissa laihoiksi.

Silti Kemppainen vastaa tähänkin haastatteluun leppoisena ja hyväntuulisena. Katkeruutta ei ole äänessä lainkaan.

SUL tiedotti Kemppaisen siirtymisestä tai siirtämisestä syrjään viime syyskuun lopulla Berliinin EM-kisojen jälkeen. Kemppainen on kuitenkin jatkanut tehtävässään tähän päivään asti, sillä seuraaja Kari Niemi-Nikkola on ollut kiinni työssään Opetus- ja kulttuuriministeriön ylitarkastajana.

Vaihdos on edessä vasta ensi viikolla.

–Ihan normaalisti tässä on menty. Syksyllä on käynnistelty uutta vuotta ja soiteltu paljon urheilijoille. Tämä on ollut, voisiko sanoa, aika tuttua, Kemppainen kertoo viimeisistä kuukausistaan nykypestissään.

–Olemme aloittaneet tietojenvaihdon (Niemi-Nikkolan kanssa) ja se tiivistyy ensi viikosta lähtien. Menemme teemalla yhdessä eteenpäin.

Kemppainen jatkaa SUL:n palkkalistoilla, mutta uusi työnkuva on auki. Kemppaisen mukaan uutta tehtävää aletaan hahmottaa tarkemmin ensi viikosta alkaen Niemi-Nikkolan avustamisen ja perehdyttämisen ohessa.

Kokenut yleisurheilumies tietää, millaisten asioiden parissa hän haluaa toimia tulevaisuudessa Suomen Urheiluliitossa.

–Urheilijoiden parissa toimiminen ja heiden auttaminen on minulle kaikki kaikessa, Kemppainen linjaa.

Toinen häntä sykähdyttävä asia on Urheiluliiton "iso strategiamuutos", jonka Kemppainen katsoo päässeen pikkuhiljaa vauhtiin.

–Ennen kaikkea kaupunkivalmennuskeskukset ovat olleet iso asia, jotta saamme urheilijoiden arkea laadukkaammaksi. Pääkaupunkiseutu, Tampere ja Jyväskylä ovat meille tärkeimmät paikat, joissa haluamme mennä eteenpäin, Kemppainen sanoo.

–Tampereella on tullut rinkilajien ympärillä kehitystä ja sinne on muuttanut urheilijoita. Ja uskon, että muuttaa vielä lisää jatkossa. Tommi Evilä on tehnyt siellä hyvää työtä yhteistyössä urheiluakatemian ja paikallisen kärkiseuran kanssa.

–Jos ruutuni löytyy tämän tyyppisistä asioista, olen tyytyväinen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut