Kiekkomaailmanmestarit palaavat tänään Suomeen – koko ravintola Vancouverissa osoitti suosiotaan Nuorille Leijonille - Urheilu - Aamulehti

Kiekkomaailmanmestarit palaavat tänään Suomeen – koko ravintola Vancouverissa osoitti suosiotaan Nuorille Leijonille

Voittajat. Tänään osa joukkueesta palaa Suomeen. Osa Nuorten Leijonien joukkueesta luo uraa Pohjois-Amerikassa eikä näin ollen koko joukkue saavu Suomeen.

7.1.2019 6:51 | Päivitetty 7.1.2019 6:53

Alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuden voittanut Suomen nuorten jääkiekkomaajoukkue palaa tänään maanantaina Kanadasta kotimaahan. Joukkueen koneen on määrä saapua Helsinki-Vantaan lentoasemalle kello 21.05.

Joukkueen kunniaksi ei järjestetä erillistä paluujuhlaa myöhäisen kellonajan ja pitkän matkustuksen vuoksi sekä siksi, ettei joukkue palaa Suomeen kokonaisuudessaan.

Suomalaiset maailmanmestarit saivat raikuvat aplodit saapuessaan Vancouverin keskustassa sijaitsevaan ravintolaan lauantaina.

Nuoret Leijonat voitti Kaapo Kakon maalilla ensimmäistä kertaa MM-turnauksen Kanadan maaperällä.

Historiallista voittoa juhlittiin vapautuneesti, mutta seesteisesti. MM-pyhättö Rogers Arenalta joukkue suuntasi pienelle piipahdukselle hotelliin ja sieltä matka jatkui Vancouverin keskustaan.

Maailmanmestarit valitsivat juhlapaikakseen Earls Kitchen & Bar -ravintolan.

–Ei siitä meidän sisääntulosta mitään spektaakkelia tehty, mutta isoin aplodein meidät palkittiin muiden asiakkaiden ja henkilökunnan puolesta. Siinä mielessä oli juhlallinen pöytiin saapuminen, Suomen joukkueenjohtaja Markus Lindström myhäili.

Näin Aamujää ruoti Nuorten Leijonien kultaa:

Ysiysiluokkaan kuuluvan Henri Jokiharjun mielestä viimeiset hetket tuttujen kanssa mahtavan saavutuksen jälkeen olivat rennon juhlavia. Monet pelaajat tuntevat toisensa jo vuosien takaa. Kultamitalit kaulassa muisteltiin menneitä ja kerrattiin kaikkea tapahtunutta.

–Otettiin paljon kuvia, hän lisää.

Lyhyet juhlat

Ravintolasta pelaajat palasivat hotelliin ja olivat jo aamuyhdeksän jälkeen aamiaispöydässä.

Chicagoon sunnuntai-iltana matkannut Jokiharju olisi suonut Vancouverin-visiitin jatkuvan vielä tovin.

–Olisi vain oltu yhdessä ja vaikka shoppailtu. Se olisi kyllä ollut hienoa. No eiköhän tässä vielä joskus kesällä ehditä Helsinkiin syömään koko porukan kanssa.

Blackhawks-puolustajalle jää päällimmäisenä kultajoukkueesta mieleen yhtenäisyys.

–Se, miten teimme duunia yhdessä ja miten me menimme koko ajan eteenpäin. Kun tosipelit tuli, niin otimme ne voitot, Jokiharju korosti joukkueen henkistä vahvuutta.

Jokiharju murtautui syksyllä NHL:ään ja voitti nyt nuorten maailmanmestaruuden. Huiman kauden puolikkaan kohokohdasta ei ole epäselvyyttä.

–Hienoahan se on änäriä pelata, mutta yksikään peli siellä ei ole ollut niin iso juttu kuin tämä kaksikymppisten maailmanmestaruus.

Lue myös:

Äiti paljastaa: Nuorten Leijonien pistekuninkaasta piti tulla maalivahti – Heponiemien joululoma sai täydellisen päätöksen

Nuorten Leijonien nousu kultaan kiteytyi Kaapo Kakon voittomaalissa: "Jotain tapahtui turnauksen aikana"

Jukka Rautakorpi korostaa Tapparan mestaripelaajien yhtä ominaisuutta, Karri Kivi hymyilee Ilveksen kultakaksikolle: "Kuin Leo Komarov"

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut