Classic voitti salibandyn Champions Cupin 2019 - Urheilu - Aamulehti

Classic jyräsi Champions Cupin mestariksi – MM-kisoissa loistanut Joonas Pylsy nousi loppuottelun tähdeksi: "Olen aina tykännyt finaaleista, kun ratkaistaan, kuka on paras"

Classic voitti Champions Cupin Ruotsin Gävlessä pelatussa turnauksessa.

4.1.2019 22:00 | Päivitetty 4.1.2019 22:29

Tampereen Classic on hallinnut suomalaisia salibandykenttiä jo useamman vuoden, mutta vihdoin perjantaina se sai sen ainoan pystin, joka siltä on vielä puuttunut: Euroopan parhaan miesten seurajoukkueen tittelin.

Classic oli loppuottelussa hämmentävän ylivoimainen ruotsalaista Storvretaa vastaan. Classic voitti Ruotsin Gävlessä pelatun turnauksen finaalin maalein 10–3 (3–1, 3–1, 4–1). Kaksi viimeistä osumaa Classic viimeisteli, kun Storvreta haki epätoivoisesti kavennusta ilman maalivahtia.

Edellinen suomalaisjoukkue, joka pystyi voittamaan Champions Cupin, oli SSV. Se juhli Euroopan parhaana joukkueena vuonna 2011.

Classicilla ei ollut loppuottelussa suurta hätää missään vaiheessa. Se käytti Joonas Pylsyn johdolla paikkansa tehokkaasti. Pylsy iski hattutempun ja syötti lisäksi Jussi Pihan viimeistelemän 2–1-maalin.

–Tämä oli meiltä loistava peli. Veimme kaverilta aseet, ja pelasimme tosi hyvin ja kypsästi, Pylsy hehkutti Aamulehdelle.

–Näitä voittoja ei suomalaisilla paljon ole. Halusimme tänään näyttää, että suomalaiset seurajoukkueet osaavat näitä voittaa.

Ruotsalaisseurat olivat voittaneet tittelin kuusi kertaa putkeen.

Pylsy osui monipuolisesti: 1–0-maalin hän kiskaisi suoraan Juha Kivilehdon antamasta poikittaissyötöstä. 3–1-maali syntyi nopean hyökkäyksen, jota Pylsy oli itse aloittamassa, päätteeksi. Hattutempun ja 5–1-maalin Pylsy viimeisteli takatolpalta 27. minuutilla, kun Kivilehdon ja Oskari Heikkilän terävät poikittaissyötöt saivat ruotsalaispuolustuksen sekaisin.

Storvreta otti tuon takaiskun jälkeen aikalisän, mutta sekään ei muuttanut ottelun kulkua.

Näin ollen Classic sai pyyhkiä kahden edellisen vuoden pettymyksen pois. Tämä oli kolmas kerta putkeen, kun Classic pelasi Champions Cupin finaalissa.

Joonas Pylsy on saanut paistatella isossa roolissa viimeisen kuukauden ajan. Hänet valittiin ainoana suomalaisena MM-kisojen tähdistökentälliseen, kun Suomi voitti maailmanmestaruuden Prahassa joulukuun alussa. Kova itseluottamus paistoi otteista myös Champions Cupin finaalissa.

–Tuntuu, että sytyn kovissa paikoissa ja saan itsestäni enemmän irti. Olen aina tykännyt finaaleista, kun ratkaistaan, kuka on paras. Tykkään nousta esiin ja ottaa roolia, Pylsy sanoi.

–Tämä oli meidän kentältä huikea peli, ja pääsin siinä itse loistamaan.

Classic on nyt voittanut sekä naisissa että miehissä liigamestaruuden, Suomen cupin ja Euroopan seurajoukkuemestaruuden. Moista palkintoriviä ei muilla suomalaisseuroilla ole esittää.

Kauppi ratkaisi naisten finaalin

Veera Kauppi iski kolme maalia, kun hänen edustamansa ruotsalaisjoukkue IKSU voitti naisten finaalin. IKSU voitti tshekkiläisen Vitkovicen selkeästi maalein 8–3. Kauppi viimeisteli 5–3-, 6–3- ja 8–3-maalit. Myös kaksoissisko Oona Kauppi osui finaalissa. Hän viimeisteli Veera Kaupin syötöstä loppuottelun avausmaalin.

Kaupit ovat tamperelaisen Kooveen kasvatteja. He siirtyivät Kooveesta IKSUun viime kauden jälkeen.

Kumpikin kuuluu Suomen parhaimmistoon. Veera Kauppi valittiin jopa maailman parhaaksi pelaajaksi viime keväänä. Hän sai kyseisen kunnian ensimmäisenä suomalaisnaisena.

Nurmijärveläinen SB-Pro voitti naisten pronssipelissä Sveitsin mestarin Piranha Churin 5–3.

Champions Cupiin osallistuvat lajirankingin neljän kärkimaan eli Suomen, Ruotsin, Sveitsin ja Tshekin miesten ja naisten mestarijoukkueet.

Juttua täydennetty 4.1. klo 22.29: Juttuun lisätty Joonas Pylsyn kommentteja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos