300–0 – BC Nokian ja Salon Vilppaan tasoero näkyi karulla tavalla tässä tilastossa - Urheilu - Aamulehti

300–0 – BC Nokian ja Salon Vilppaan tasoero näkyi karulla tavalla tässä tilastossa

Johnathan Hudson (pallossa) oli tarkka etenkin ottelun kolmannella neljänneksellä. 23 pisteen saldo oli illan korkein kaikista pelaajista.

4.1.2019 21:19

Salon Vilpas on miesten Korisliigan ylivoimainen mestarisuosikki numero yksi. Punapaidat näyttivät, miksi näin on perjantaina Nokian palloiluhallissa.

BC Nokia taisteli ensimmäisen reilun kymmenminuuttisen, mutta Sean O'Maran kolmas virhe vei sentterijätin nokialaisten vaihtopenkille. Tämän jälkeen Vilpas rykäisi johdon, jota se ei enää takaisin antanut. Loppuluvut vieraille 99–80 (51–38).

–Ei tästä jäänyt mitään käteen. Tokan erän viimeiset seitsemän minuuttia taisivat mennä 4–24. Hyökkäyspäässä tökki ja se vaikuttaa usein puolustukseenkin, BC Nokian Aapeli Alanen ruoti.

–Emme halunneet antaa Nokian isoille pisteitä sisältä. Teimme siinä hyvää työtä. Ehjä esitys, Vilppaan päävalmentaja Joonas Iisalo kehui omiaan.

Kuudella pelaajalla taistelleella BC Nokialla oli ottelussa kelpo vaiheita, mutta Vilppaan tasoista nippua vastaan se ei riittänyt.

Vilppaan kokeneen pelaajiston ja BC Nokian nuoren joukkueen välinen ero näkyi kentällä, mutta myös selvästi yhdessä tilastossa. A-maaotteluiden määrässä Vilpas vei Nokiaa 300–0. Teemu Rannikko (149) ja Mikko Koivisto (137) vastaavat pitkälti tästä.

Vilpas on voittanut kauden 21 ottelustaan nyt 18.

Perjantaina Vilppaan paras pisteidentekijä oli Aatu Kivimäki 22:lla. Nuori suomalainen pelaa tällä hetkellä hienoa koripalloa. Kokenut maestro Teemu Rannikko, 38, säesti muun muassa yhdeksällä korisyötöllä.

–Aatu on viimeistään nyt Korisliigan suomalaisten takamiesten eliittiä. Toivottavasti joku muukin huomaa sen, Iisalo viestitti maajoukkueen päävalmentaja Henrik Dettmannille.

BC Nokian paras korienpussittaja oli piskuinen takapelaaja Johnathan Hudson 23 pisteellä.

Päävalmentaja Ville Tuomisen mukaan Niko Mattila on lähellä palata kokoonpanoon ensi viikolla, mikäli Mattila selvittää testit aivotärähdyksen jälkeen. Vilpas-ottelussa Mattila istui jo vaihtopenkillä, muttei pelannut.

Sentteri Daniel Dolencin loukkaantuminen "vie kauan", Tuominen totesi, mutta lisäsi, että Dolenc pelannee vielä tällä kaudella. Koeajalla pelaavan Hudsonin suhteen ei ole vielä tehty päätöstä. Takapelaajan koeaika päättyy kuun puolessa välissä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos