Kobayashi liiteli jälleen voittoon mäkiviikolla, suomalaiset jäivät Innsbruckissa avauskierrokselle - Urheilu - Aamulehti

Kobayashi liiteli jälleen voittoon mäkiviikolla, suomalaiset jäivät Innsbruckissa avauskierrokselle

Ryoyu Kobayashi oli ylivoimainen Innsbruckin osakilpailussa.

4.1.2019 17:06 | Päivitetty 4.1.2019 17:35

Japanin Ryoyu Kobayashi on voittanut Keski-Euroopan mäkiviikon Innsbruckin kilpailun. Kobayashi on ollut ykkönen kaikissa kolmessa mäkiviikon kisassa, kun jäljellä on enää Bischofshofenin kilpailu. Toiseksi Innsbruckissa ylsi Itävallan Stefan Kraft.

Kobayashin kaksi ensimmäistä voittoa mäkiviikolla tulivat erittäin pienellä erolla, mutta Innsbruckissa hän oli ylivoimainen. Japanilainen kukisti Kraftin 12,8 pisteellä.

Mäkiviikon voitosta Kobayashin kanssa tiukimmin kilpaillut Saksan Markus Eisenbichler jäi Innsbruckissa 13:nneksi. Hän hävisi Kobayashille peräti 43,2 pistettä.

Kobayashi johtaa mäkiviikkoa 45,5 pisteen erolla Eisenbichleriin. Kolmantena on Norjan Andreas Stjernen, joka on 4,2 pisteen päässä Eisenbichlerista.

Kobayashi on voiton päässä harvinaisesta tempusta. Vain kaksi hyppääjää on voittanut kaikki neljä osakilpailua saman mäkiviikon aikana: Saksan Sven Hannawald (2001–2002) ja Puolan Kamil Stoch (2017–2018).

Lue lisää: Tällainen on mäkihypyn uusi hallitsija, joka on enää voiton päässä harvinaisesta tempusta – Nuori ja "hieman hullu" japanilainen osaa muutaman asian erityisen hyvin

Suomalaisittain Innsbruckin kisa oli vaisu, sillä Antti Aalto ja Andreas Alamommo karsiutuivat toiselta kierrokselta. Aalto oli 117 metriä kantaneella hypyllään avauskierroksen 41:s. Alamommo hyppäsi 115,5-metrisen ja oli sijalla 46.

Aalto hävisi avauskierroksen parikilpailussa Puolan Stefan Hulalle ja Alamommo Tshekin Roman Koudelkalle.

–Ei oikein lähtenyt, ja vähän tuntuma hävisi hypystä. Olosuhteet olivat ihan kunnossa, mutta hyppy ei vaan ollut niin hyvä, Aalto sanoi Ylen tv-haastattelussa.

Mäkiviikko päättyy sunnuntaina Itävallan Bischofshofenissa.

–Ihan positiivisin mielin sinne. Se on mielenkiintoinen mäki, Aalto tiivisti.

Aalto on kokonaistilanteessa sijalla 31 ja Alamommo sijalla 61.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos