Suomalaiset ahkeroivat NHL:ssä  –  Teräväinen laukoi kaksi maalia - Urheilu - Aamulehti

Suomalaiset onnistuivat NHL:ssä  –  Teräväinen laukoi kaksi maalia, Aho syötti kaksi

Carolina Hurriganesin Teuvo Teräväinen (selin, numero 86) laukoi kaksi maalia Philadelphia Flyersia vastaan yön NHL-ottelussa. Toinen niistä tuli Sebastian Ahon (takana) syötöstä.

4.1.2019 7:10 | Päivitetty 4.1.2019 7:16

Jääkiekon NHL:ssä suomalaispelaajat ovat ahkeroineet kierroksen otteluissa. Carolinan suomalaishyökkääjä Teuvo Teräväinen teki kaksi maalia ja syötti yhden vieraspelissä Philadelphiaa vastaan. Teräväinen onnistui maalinteossa ottelun toisessa ja kolmannessa erässä.

Niin ikään Carolinan riveissä pelaava Sebastian Aho onnistui syöttämään kaksi maalia. Ottelu päättyi lukemiin 5–3 Carolinan voittoon.

Teräväinen ampui avausmaalinsa ylivoimalla Ahon syötöstä ja siirsi Carolinan 3–0-johtoon. Hän viimeisteli ottelun loppulukemat päästyään Ahon kanssa vastahyökkäykseen.

Teräväisellä on nyt kasassa tältä kaudelta tehot 10+22.

Floridan suomalaishyökkääjä Aleksander Barkov onnistui maalinteossa ja syötössä Buffaloa vastaan käydyssä vierasottelussa. Barkovin kolmannen erän lopussa tekemä kavennusmaali ei kuitenkaan riittänyt voittoon, vaan peli päättyi lukemiin 4–3 Buffalon hyväksi.

Osuma oli Barkovin kauden 16:s.

Minnesota voitti Toronton vieraissa luvuin 4–3. Minnesotan suomalaishyökkääjä Mikko Koivu onnistui ottelun toisessa erässä, kun hän teki tasoitusmaalin lukemiin 2–2.

Tappio oli itälohkon kakkosena olevalle Torontolle toinen perättäinen. Toronto oli saanut otteluun unelma-alun, kun Mitchell Marner iski avausmaalin heti ensimmäisestä hyökkäyksestä vain seitsemän sekunnin pelin jälkeen. Viisi minuuttia myöhemmin Marner teki 2–0-maalin.

Toronto menetti johtonsa toisessa erässä, ja Zach Parise teki Minnesotan voittomaalin päätöserässä.

Montrealin suomalaishyökkääjä Joel Armia palasi kaukaloon lähes kahden kuukauden pelitauon jälkeen, kun Montreal kohtasi kotiottelussa Vancouverin. Polvivammasta toipunut Armia ansaitsi syöttöpisteen, kuten teki myös hänen joukkuekaverinsa Jesperi Kotkaniemi. Ottelu päättyi Montrealin 2–0 voittoon.

Kaikkiaan kuluvana yönä on pelattu kahdeksan NHL-ottelua.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos