Leijonien sankarin Tappara-kaverit ihmettelivät Toni Utusen laukausta: "En ole nähnyt tuollaisia vetoja treeneissä" – Nuorukainen vaikeni visusti Linnan juhlien jatkoista - Urheilu - Aamulehti

Leijonien sankarin Tappara-kaverit ihmettelivät Toni Utusen laukausta: "En ole nähnyt tuollaisia vetoja treeneissä" – Nuorukainen vaikeni visusti Linnan juhlien jatkoista

Toni Utunen ja Aarne Talvitien pääsivät tuulettamaan voittomaalia Michael DiPietron harmiksi.

3.1.2019 14:42

Tapparan puolustajalupaus Toni Utunen, 18, ratkaisi Suomelle välieräpaikan jääkiekon nuorten MM-kisoissa. Utunen hiljensi kanadalaisyleisön Vancouverissa 2–1-jatkoaikamaalillaan.

Ratkaisija oli yllättävä, sillä Nuorten Leijonien riveissä on Eeli Tolvasen ja Kaapo Kakon kaltaisia maalintekijöitä. Pakistostakin löytyy kiekollisia osaajia, kuten Henri Jokiharju ja Oskari Laaksonen, mutta sankariksi nousi Utunen. Hän ei ole tehnyt uransa 33 liigaottelussa maaliakaan ja syöttöjäkin on vain yksi.

Moni joukkuekaveri seurasi Kanadan ja Suomen kamppailua yöllä ainakin hetken verran, sillä Tappara kotiutui Mikkelistä puolen yön jälkeen 4–3-voitto mukanaan.

Tappara-pakki Valtteri Kemiläinen ihasteli Utusen terävää kutia yläkulmaan.

–En ole nähnyt häneltä tuollaisia vetoja treeneissä tai peleissä. Maali ei olisi voinut tulla parempaan paikkaan, Kemiläinen tuumasi.

Onko Utunen tehnyt treeneissä yhtään maalia?

–Kyllä se tyhjään maaliin on muutaman tehnyt!

Kemiläisen mukaan Utunen on hiljainen kaveri, mutta osaa tarvittaessa kuitata takaisin.

–Hän kertoo suoran mielipiteensä asioista ja on hyvä puolustava puolustaja.

Viime keväänä Utunen toimi Suomen MM-kultajoukkueen kapteenina alle 18-vuotiaiden kisoissa. Se poiki kutsun Linnan juhliin.

–Kateellisina katselimme juhlia telkkarista. Kyllä siitä jonkin verran juttua heitettiin kopissa. Utunen väitti, ettei maistanut boolia ollenkaan, mutta epäilen vahvasti.

–Hieno hommahan se oli. Ei sinne Linnaan moni poika pääse kiekkopiireistä.

Kemiläisen mukaan joukkuekaverit yrittivät tivata Utuselta mehukkaita juttuja Linnan jatkoilta, mutta sellaisia ei irronnut.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut