Vahvalla itseluottamuksella hiihtänyt Eveliina Piippo kukisti Vantaan Suomen cupissa kokeneemmat maajoukkuekaverinsa selvästi - Urheilu - Aamulehti

Vahvalla itseluottamuksella hiihtänyt Eveliina Piippo kukisti Vantaan Suomen cupissa kokeneemmat maajoukkuekaverinsa selvästi

Eveliina Piippo kukisti Vantaalla Riitta-Liisa Roposen ja Laura Monosen selvästi.

15.1.2019 20:06

Eveliina Piippo ei vielä pari talvea sitten päässyt Lahden MM-hiihtoihin, mutta sunnuntaina alkavissa nuorten MM-kisoissa hän toivoo pääsevänsä kunnon kotikisatunnelmaan. Piippo kisaa Salpausselällä alle 23-vuotiaissa perinteisen hiihtotavan sprintin maanantaina ja 10 kilometriä vapaalla hiihtotavalla keskiviikkona.

–Nuorten kisoista tulee sellaiset kerran elämässä -kisat, Piippo ennakoi Vantaan Hakunilassa, jossa hän voitti Suomen cupissa naisten vitosen vapaalla hiihtotavalla.

Vahvalla itseluottamuksella hiihtänyt Piippo kukisti Vantaalla kokeneemmat maajoukkuekaverinsa selvästi. Kuukauden verran kotimaassa harjoitellut Riitta-Liisa Roponen jäi Piipon vauhdista 10,5 sekuntia, ja Tour de Ski -kiertueella kilpaillut Laura Mononen peräti 38,5 sekuntia.

Roponen kuvasi ajatustensa karkailleen hiihdon aikana ja jatkaa kautta luottavaisena. Kovaa lähtenyt Mononen tuumasi maitohappojen iskeneen lihaksiin rajummin kuin pitkään aikaan.

Lahden ladut mieleen

Piippo, 20, on tällä kaudella päässyt maailmancupissakin jo pisteiden makuun, joten odotukset nuorten MM-latuja varten ovat korkealla. Lahden ladut sopivat hänelle hyvin, ja kunto tuntuu olevan kohdallaan.

–Toivon, että saan MM-kisoista muutakin kuin hyvän fiiliksen omasta tekemisestä. Jos saan puristettua oman parhaani ja jaettua voimani oikein, niin uskon, että voin olla mitaleilla, Piippo sanoi.

Hän tosin arvuutteli, mahtavatko kaikki alkukauden parhaat venäläiset, ruotsalaiset ja norjalaiset olla Lahdessa mukana. Jos he ovat, Piippo mietti, että ladulla voi tulla kiire.

Piippo taistelee nuorten MM-kisojen ohella myös paikasta aikuisten MM-kisoissa Seefeldissä. Siksi hän toivoo pääsevänsä kisaamaan Ruotsin Ulricehamnin maailmancupissa puolentoista viikon kuluttua, joten Lahden nuorten kisoissa häntä ei nähdä loppuviikon matkalla, perinteisen hiihtotavan yhteislähdössä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut