Ilkka Herola ja Eero Hirvonen voittivat yhdistetyn parikisan – loppukirissä riitti draamaa: "Se oli ehkä paras kirini ikinä" - Urheilu - Aamulehti

Ilkka Herola ja Eero Hirvonen voittivat yhdistetyn parikisan – loppukirissä riitti draamaa: "Se oli ehkä paras kirini ikinä"

Eero Hirvonen (oik.) ratkaisi Suomelle voiton, jonka Ilkka Herola pohjusti.

9.2.2019 17:17 | Päivitetty 9.2.2019 17:59

Suomen yhdistetyn ykkösmiehet Eero Hirvonen ja Ilkka Herola tekivät loistavan nousun voittoon Lahden maailmancupin parisprintin hiihto-osuudella.

Suomi lähti 15 kilometrin hiihtourakkaan kuudentena, 1.24 kärkiryhmä Itävallan perään. Hirvonen ja Herola toivoivat hiihtoon raskasta keliä, joka olisi mahdollistanut isojen erojen repimisen ladulla.

Keli oli varsin helppo Salpausselän illassa, mutta siitä huolimatta Suomen rajut hiihtäjät tekivät vahvaa työtä. Kärkikolmikko Itävalta, Japani 1 ja Japani 2 passailivat alkumatkasta, minkä ansiosta Suomi ja kaksi norjalaisparia sai kärkeä kiinni.

Lopussa kärkiryhmä teki taktisen virheen. He hidastivat entisestään ja päästivät takaa-ajajat mukaan peliin. Viimeiset kaksi osuutta kuusi kärkijoukkuetta hiihtivät yhtenä ryppäänä. Herola laski viimeiseen vaihtoon upeasti kakkossijalta.

Ankkuriosuudella himmailtiin ja pedattiin loppukiriä. Eero Hirvonen kyttäili koko lenkin kärjen takana ja haki iskua stadionalueelle. Suomalainen pääsi puikkaamaan loppusuoralle sisäkautta ja kiihdytti loistavalla tavalla kisan voittoon.

–Se oli ehkä paras kirini ikinä, Hirvonen totesi.

Loppukirissä Hirvonen kukisti Norjan ykkösjoukkueen Jörgen Graabakin ja kolmossijasta kamppailleet Norjan kakkosjoukkueen Magnus Krog ja Japanin ykkösen Akito Watabe kolaroivat ja kaatuivat. Itävallan ykkönen otti näin kolmannen sijan.

–Minusta ei ole koskaan tuntunut näin hyvältä kisan jälkeen, Herola sanoi.

Suomen kakkosjoukkueessa hiihtivät Arttu Mäkiaho ja Leevi Mutru.

Edellisen kerran suomalaiset voittivat maailmancupin parisprintin tammikuussa 2007, kun Anssi Koivuranta ja Hannu Manninen kiilasivat kärkeen Ruhpoldingissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos