Nuorten Leijonien tähdille rapaa – tälle kaksikolle ennustetaan tasonnostoa välieräpeliin: "Sieltä voi tulla niitä taikoja" - Urheilu - Aamulehti

Nuorten Leijonien tähdille rapaa – tälle kaksikolle ennustetaan tasonnostoa välieräpeliin: "Sieltä voi tulla niitä taikoja"

Eeli Tolvanen on yksi Nuorten Leijonien seuratuimmista yksilöistä.

3.1.2019 20:12 | Päivitetty 3.1.2019 20:13

Kiitos Aleksi Heponiemen säären, Suomen taival nuorten MM-lätkässä jatkuu. Kanada kaatui kotiareenassaan puolivälierässä sensaatiomaisesti 2–1-lukemin jatkoajan jälkeen.

Voitto takasi, että Suomella on latu auki aina MM-finaaliin asti. Välierässä vastassa on Sveitsi, joka teki yllätyksen puolivälierissä ja kaatoi Ruotsin.

Aamujää ennakoi Suomen ja Sveitsin MM-välierää:

Kiekkotoimittajat Tapani Salo ja Lauri Lehtinen kokoontuivat Aamujäälle puimaan ottelun asetelmia.

–Kanadalla oli puolivälierissä suuremmat paineet. Nyt Suomi on ennakkosuosikki ja Sveitsi pääsee iskemään altavastaajan asemasta. Perinteisesti se ei ole ollut hyvä asetelma Suomelle, mutta viime vuosina nykynuoret ovat oppineet käsittelemään näitä asioita, Salo paaluttaa.

Joukkueita puntaroidaan kahden taisteluparin kautta. Lisäksi ruoditaan, ketkä Suomen kärkipelaajista ovat olleet tasollaan ja kenen pitää vielä parantaa.

–Tehoja ei ole tullut kuin on odotettu. Eeli Tolvasella on edelleen nolla maalia, vaikka aika vahvan Kanada-pelin pelasikin. Hänen täytyy osua jatkossa, Salo arvioi yhtä esiin nostettua pelaajaa.

Miten ottelussa käy? Löydät vastauksen yllä olevalta videolta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut