Venäläisen Sergei Ustjugovin puhumattomuus hämmentää Tour de Skillä - Urheilu - Aamulehti

Venäläisen Sergei Ustjugovin puhumattomuus hämmentää Tour de Skillä – yhtenä syynä on hiihtäjän sulkeminen Etelä-Korean olympialaisista

Sergei Ustjugovin suu on pysynyt supussa.

2.1.2019 17:55

Venäläishiihtäjä Sergei Ustjugovin temppuilu Tour de Skillä kummastuttaa.

Mies jätti Toblachissa kulkematta median haastattelualueen läpi voittonsa jälkeen. Val Müstairissa hän vastasi haastattelupyyntöihin toivottamalla hyvää uutta vuotta. Keskiviikkona Oberstdorfissa hän oli vielä lyhtysanaisempi.

–Herra Ustjugov, olisiko minuutti aikaa?

–No, no, no, Ustjugov vastasi.

Norjalainen tv-yhtiö ryhtyi piirittämään Ustjugovia. Häneltä kysyttiin muutama kysymys, joita hyvin englantia taitava Venäjän ystävällinen tiedottaja käänsi hiihtäjälle venäjäksi. Ustjugovin suu pysyi supussa.

Tiedottaja kertoi, että Ustjugov on päättynyt olla puhumatta, koska hän haluaa vain hiihtää ja kokee saaneensa viime kaudella julkisuudessa epäoikeudenmukaista kohtelua.

Ei venäläisiä tv-yhtiöitä

Yleensä hiihtäjillä on velvollisuus puhua maansa tv-yhtiölle, mutta yksikään venäläinen tv-yhtiö ei ole ostanut hiihdon maailmancupiin tv-oikeuksia. Kisat näkyvät itänaapurissa vain Venäjän Eurosportilta.

Monessa maassa urheilija saa lajiliitolta sakkorangaistuksen, mikäli hän jättää kyseisen lajin tv-oikeudet omistavan yhtiön tv-haastattelun väliin kilpailun jälkeen.

–Koska meillä ei ole tv-yhtiötä täällä, ei Sergeille tule rangaistuksia. Se on hyvin yksinkertaista, tiedottaja naurahti.

Kansainväliseen lehdistötilaisuuteen, joka järjestetään kilpailun kolmelle parhaalle, Ustjugov ilmaantui keskiviikkona Saksassa. Hän antoi kolmen lauseen pakollisen kommentin FIS:n haastattelijalle.

–Oli ongelmia alussa suksien kanssa, ne eivät olleet nopeat. Viimeiselle kierrokselle sain jostain syvältä voimaa ja pystyin ohittamaan väkeä. Ihan hyvä tulos, Ustjugov sanoi ja poistui paikalta.

Hän oli miesten 15 kilometrin perinteisen kilpailussa kolmas kahden sekunnin erolla voittajaan Emil Iverseniin.

Luotsi patistaa esille

Kansainvälinen olympiakomitea sulki Ustjugovin viime talven Korean olympiakisoista, koska epäili tämän olleen osa Venäjän systemaattista dopingohjelmaa.

Ratkaisu otti koville.

Venäläisten valmentajana toimiva Markus Cramer arvelee, että tämä on yksi syy, miksei Ustjugov puhu medialle. Cramer on yhä hiilenä KOK:n ratkaisusta.

–En voi käsittää, miksi hänet laitettiin jäähylle. Se oli todella typerää. Hänellä ei koskaan ole ollut mitään tekemistä dopingin kanssa, Cramer jyrähtää.

Luotsi on Ustjugovin mediahiljaisuudesta pahoillaan ja kertoo patistaneensa suojattiaan julkisuuteen.

–Hän on erityinen kaveri. Kun hän kilpailee, hän tietää, mikä on tärkeintä. Kisan jälkeen hän vaihtaa kuivat vaatteet ja lähtee syömään. Hän ei halua uhrata aikaa juttelemalla median kanssa. Toki toivoisin, että hän puhisi medialle, Cramer sanoi.

Venäjän tiedottaja arveli, että Ustjugov puhuu medialle Seefeldin MM-kisoissa helmikuussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos