Classic murskasi Kooveen paikalliskamppailussa - Urheilu - Aamulehti

Samasta kaupungista, mutta eri planeetalta – "Kovin joukkue, minkä olemme ikinä kohdanneet"

Tampereen paikalliskamppailussa ei tällä kertaa nähty tiukkaa vääntöä.

8.2.2019 22:41 | Päivitetty 8.2.2019 22:41

Paikalliskamppailuissa on aina oma jännityksensä.

Ne ovat otteluita, joissa voi tapahtua mitä vain. Kamppailuja, joissa voimasuhteilla ei ole niin paljon merkitystä. Mahdollisuuksia, jossa ennakkoon heikompikin voi yllättää.

Noin Kooveessa varmasti ajateltiin, kun salibandyliigan jumbo sai paikalliskamppailussa vieraakseen sarjakärki Classicin. Niin ehkä ajatteli joku Tampereen derbyn 582 katsojastakin.

Kooveen ja Classicin välisessä paikallistaistossa ei nähty urheiluromantiikkaa, vaan karua realismia. Peliä oli takana vain noin 10 minuuttia, kun Classic oli takonut pallon jo neljä kertaa Kooveen verkkoon.

Maalit olivat kuin korostuksia siitä, että kaukalossa on kaksi täysin eri planeetoilta olevaa joukkuetta: välillä Classic leikitteli pallon komeiden syöttösommitelmien päätteeksi tyhjään maaliin, toisinaan taas sarjakärki rankaisi Kooveen käsittämättömistä puolustuspään munauksista.

Lopulliset lukemat olivat Classicille murskaavat 11–4 (5–0, 4–2, 2–2). Classicin ykköstykkeinä häärivät Sami Johansson (3+0), Jussi Piha ja Janne Lamminen (1+2).

–Olimme ennen ottelua latautuneita ja valmiita antamaan Classicille kovan vastuksen, sillä niin olemme ennenkin onnistuneet paikallispeleissä tekemään.

–Nyt ei yksinkertaisesti ollut mitään saumaa pärjätä, vaikka emme pelanneet huonosti. Varsinkin ensimmäiset 30 minuuttia vastassa oli kovin joukkue, minkä olemme ikinä kohdanneet, myönsi Kooveen päävalmentaja Ilja Pantzar.

Neljäs putkeen

Classic näytti jälleen kerran, miksi se hallitsee kotimaista salibandya.

Joku toinen seura olisi voinut tuudittautua hyvänolontunteeseen, kun vastassa oli selkeä sarjajumbo. Classic on kuitenkin toista maata: se jyrää illasta toiseen, eikä anna vastustajille pienintäkään siimaa. Ehkä siksi tamperelaisille varmistui perjantaina jo neljäs perättäinen runkosarjan voitto. Edellisen kerran joku muu joukkue kuin Classic on juhlinut runkosarjan voittoa kaudella 2014–2015, jolloin Happee keräsi eniten pisteitä.

–Kyse ei ole siitä, että Classicilla on riveissään maan parhaat yksilöt. Vaan siitä, että se pelaa illasta toiseen nöyrästi ja joukkueena. Se ei jää paikalleen leijumaan, vaikka heillä voisi olla varaa siihen, Pantzar pohti.

Classicin asennetta kuvaa joukkueen päävalmentajan kommentit. Vaikka aihetta olisi ollut juhlaan, Samu Kuitunen löysi suojattiensa otteista parannettavaa.

–Halusimme varmistaa runkosarjan voiton tänään, mikä näkyi erinomaisena asenteena ja sykkeenä noin puolet ottelusta. Loppupeli olisi pitänyt suoriutua paremmin, huomautti Classicin päävalmentaja Samu Kuitunen.

Mitä jälleen yksi uusi runkosarjavoitto merkitsee seuralle, joka on voittanut jo kaiken?

–Se antaa hyvät lähtökohdat keväälle, jossa meitä odottaa uudet haasteet.

Molemmat tamperelaisjoukkueet ovat tulessa jo lähipäivinä, sillä Koovee kohtaa maanantaina LaSB:n ja Classic tiistaina EräViikingit.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut