Päivän vetovihjeet - Urheilu - Aamulehti

Nuoret Leijonat kiperän paikan edessä – vain Luukkonen voi pelastaa Suomen

Suomi tarvitsee yöllä kipeästi Ukko-Pekka Luukkosen haamupeliä.

2.1.2019 10:10 | Päivitetty 2.1.2019 10:53

Päivän urheilullinen kohokohta on Suomen puolivälierä Kanadaa vastaan jääkiekkoilun nuorten MM-kisoissa. Vaikka Suomen peli-ilme on jollain lailla ollut turnauksessa nousujohteinen, vain maalivahti Ukko-Pekka Luukkosen haamupeli voi pelastaa Suomelle paikan välierissä.

Vedonlyönnillistä mielenkiintoa löytyy myös Valioliigan Bournemouth–Watford -ottelusta.

Päivän kiinnostavin peli

Kanada ei koskaan lähde jääkiekkoilun U20-kisojen pudotuspeliotteluun huonosti motivoituneena tai valmistautuneena. Silti tämänkertaisessa puolivälierässä Kanadalla on erityislatauksen paikka joukkueen hävittyä ennen kisoja valmistavan pelin juuri Suomelle 2–5. Myös alkusarjan päätöspelin 1–2 -tappio Venäjälle ärsyttää varmuudella vielä Kanadaa.

Potentiaaliltaan pidän Kanadaa Suomea parempana, ja tätäkin tärkeämpää on se, että uskon Kanadan saavan tässä pelissä joukkueestaan Suomea enemmän tehoja irti.

Käytännössä Suomen ainoa mahdollisuus menestykseen piilee siinä, että maalivahti Ukko-Pekka Luukkoselle sattuu jumalmoodi illan peliin.

Ainakaan itse en usko Luukkosen pystyvän nyt venymään tärkeässä pelissä ratkaisevaksi voittopalaseksi, joten Kanada–Suomi -pelin paras pelivalinta on Kanadan suora 60 minuutin voitto kohteesta 7448. Kerroin 1,39 on näennäisestä pienuudestaan huolimatta jopa hyvin lähellä pelikelpoista. Arvioni Kanadan suoralle voitolle on 70 prosenttia.

Kanadan ja Suomen kohtaamiset U20-kisoissa 2010-luvulla

2017 Kanada–Suomi 4–2 (alkusarja)

2016 Kanada–Suomi 5–6

2014 Kanada–Suomi 4–1 (alkusarja)

2014 Kanada–Suomi 1–5

2012 Kanada–Suomi 4–0

2011 Kanada–Suomi 8–1 (alkusarja)

Päivän paras vetovihje

Suurempaa kerrointa voi tavoitella Valioliigan Bournemouth–Watford -ottelusta. Veikkaus tarjoaa vierasjoukkueelle markkinoiden korkeinta (2,75) kerrointa (kohde 8413).

Alkukaudesta tuloksellisesti ja pelillisestikin hurmannut Bournemouth on hyytynyt pahasti keskitalven otteluruuhkaan. Kymmenestä viime sarjapelistään Bournemouth on hävinnyt kahdeksan maalierolla 8–25.

Vaikkei Watford ole viime otteluissaan ollut aivan parhaimmillaan, ei sen näistä lähtökohdista enää kuulu lähteä tähän peliin vieraissakaan altavastaajana.

Pidän ottelua tasabookkina ja Watfordin 2,75 kerrointa rajatapauksena arviolla 36 prosenttia.

Eilisen pelit Arsenal–Fulham alle 3,5 maalia sekä Chicago–Boston alle 5,5 maalia eivät toteutuneet. Chicagossa oltiin 50 minuutin kohdalla 2–2-tilanteessa jo noin 70-prosenttisen varmoja voittajia, mutta lopullinen vedon kaatanut 2–4-niitti tuli puoli minuuttia ennen loppua tyhjään maaliin.

Päivän pelit: -

Saldo: 0/2/0%

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos