KalPa teki suomalaista kiekkohistoriaa – Kanada taipui perinteikkään turnauksen loppuottelussa - Urheilu - Aamulehti

KalPa teki suomalaista kiekkohistoriaa – Kanada taipui perinteikkään turnauksen loppuottelussa

KalPa on Spengler-cupin mestari vuosimallia 2018.

31.12.2018 19:06

Maanantaina pelattu Spengler-cupin finaaliottelu Kanadan ja KalPan välillä eteni maalittomana aina kolmannen erän alkuun saakka.

Maalinteon aloitti Kanadan Daniel Winnik, lähes 800 runkosarjaottelun mittaisen NHL-uran tehnyt laitahyökkääjä, joka pelaa nykyisin sveitsiläisen Servetten riveissä.

1–0-lukemissa jatkettiin erän puoliväliin saakka, kunnes Eetu Luostarinen nosti KalPan tasoihin.

Ratkaisu haettiin lopulta voittolaukauskisasta saakka, ja siinä KalPan sankariksi nousi Jaakko Rissanen, joka onnistui kahdeksannessa parissa. Ennen Rissasta sekä KalPalta että Kanadalta oli onnistunut kaksi pelaajaa.

Rissanen oli KalPan sankari myös sunnuntaina HC Davosia vastaan pelatussa välieräottelussa tehtyään kuopiolaisten 2–1-voittomaalin.

KalPa on ainoa suomalainen Spengler-cupin voittanut joukkue. Yksikään toinen suomalaisseura ei ole edennyt edes turnauksen finaaliin saakka. Vuoden 1975 turnauksen finaalissa Tshekki voitti Suomen.

Pitkä historia

Sveitsin Davosissa pelattava Spengler-cup on vuosittainen, joulun ja vuodenvaihteen välissä pelattava kutsuturnaus, ja se pelattiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1923.

Turnaukseen osallistuu eurooppalaisia seurajoukkueita, ja Kanadalla on ollut pitkään mukana oma maajoukkueensa, joka koostuu pääosin Euroopassa pelaavista pelaajista. Kanada voitti turnauksen kolme kertaa putkeen vuosina 2015-2017.

Tämän vuoden turnauksessa olivat KalPan ja Kanadan lisäksi mukana isäntäjoukkue HC Davos, Metallurg Magnitogorsk, Ice Tigers Nürnberg ja HC Trinec.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos