LeKin ketjussa sentteri on 30 senttiä lyhyempi kuin laiturit - Urheilu - Aamulehti

Sentteri lähes 30 senttiä lyhyempi kuin laiturit – LeKi löysi tehoketjun kahdesta majakasta ja yhdestä perävaunusta

Lassi Vanhatalo viimeisteli LeKin 2–2- ja 3–2-maalit toisessa erässä Kooveeta vastaan.

31.12.2018 8:00

Mielenkiintoista nähdä, missä viikonlopun kohuhyökkääjä Lassi Vanhatalo pelaa tulevilla viikoilla. Tapparan A-junioreiden laituri onnistui erinomaisesti debytoidessaan miesten peleissä.

Vanhatalo, 20, ampui kahdessa jääkiekon Mestiksen paikallisottelussa kolme osumaa, kun Lempäälän Kisa otti Kooveelta täydet kuusi pistettä.

Sunnuntainen kamppailu päättyi LeKin 4–2 (1–2, 2–0, 1–0) -voittoon 1 077-päisen yleisön edessä. Niinpä vuoteen 2019 lähdetään vastoin kaikkia odotuksia lempääläläisjoukkueen sarjajohdossa.

–Pelit menivät ihan ok. Hyvien jätkien kanssa oli helppo tehdä tulosta, Vanhatalo summasi vaatimattomasti.

Kaksimetrinen Vanhatalo hyökkäsi Hakametsässä kahden majakan ja yhden perävaunun muodostamassa ketjussa. Toisena majakkana oli 196-senttinen Tommi Välimaa ja perävaununa 172-senttinen Kristian Tanus.

Tehoketjun saumattomaan iltaan tuli vain yksi särö, kun Vanhatalo sai kiekon kipeästi vasemman polven sisäreunaan Tanuksen vedosta.

–Blokkasin omien vetoja. Pitäisi keskittyä vastustajiin, Vanhatalo heitti.

Lassi Vanhatalo sai kiekon polveensa, joten siihen piti saada hoitoa ottelun aikana.

Kultakypärät vastakkain. LeKin Kristian Tanus purjehti karkuun Kooveen Ville Salorannalta.

Elkeet kuin Laineella

Vanhatalon ura lähti jyrkkään nousuun vuosi sitten. Vielä syyskausi oli tuskainen Tapparan A-junioreissa, mutta keväällä alkoi kulkea. Se näkyi myös tulostaululla.

Sama tahti jatkui kesän jälkeen heti harjoituspeleistä lähtien. Tappara raivasi tiensä A-junioreiden ylempään loppusarjaan kovaa tulosta tehneen (saldo nyt 20+22=42) Vanhatalon johdolla.

–Keskityin syksyn puhtaasti A-junnuihin, mutta kieltämättä odotin vähän kutsua miesten peleihin. Tiesin, että liigaympyröihin on tosi vaikea päästä, koska Tapparassa on niin paljon kovia jätkiä, Vanhatalo muistutti.

Myös LeKiin oli aiempaa vaikeampi päästä, koska kerralla voi olla vain viisi "ulkopuolista" pelaajaa. Nyt tilaisuus vihdoin avautui.

–Mestis-peli oli pitkälti sentyyppistä kuin kuvittelinkin. Suurin ero oli kamppailupelaamisessa. Täällä joutuu vääntämään jatkuvasti vahvoja äijiä vastaan. A-junnuissa on paljon pienempiä ja heiveröisempiä pelaajia.

Jesper-Juhani Ilvessuo yritti työntää Lassi Vanhatalon pois Kooveen maalin edestä.

Vanhatalolla riittää vielä työsarkaa voiman hankkimisessa.

–Kun mittaa tuli C/B-ikäisenä tosi paljon lisää, kiekkoilu muuttui honkkelitouhuksi. Vieläkin lennän katolleni turhan usein, mutta en enää sentään joka tilanteessa.

Vanhatalolla on paljon samoja elkeitä kuin toisella Tappara-kasvatilla Patrik Laineella. Pitkät hiukset liehuvat ja hammassuojat pyörivät suussa samaan tapaan pelikatkojen aikana. Myös laukaus lähtee napakasti.

–Olen pelannut joskus samassa joukkueessakin "Paten" kanssa, mutta en ole matkinut häntä. Minulla on ollut pitkä tukka pienestä pitäen. En osaa sanoa, mistä tämä tyyli on peräisin.

Lassi Vanhatalo (11) seurasi sivusta, kun Valtteri Lemmetty yritti kiskaista kiekon ”aavistuksen” liian korkealla mailalla maaliin.

Koovee kaipaa apuja

Mestis-jumboksi juuttunut Koovee pani nyt paljon tiukemmin hanttiin kuin lauantaina Lempäälässä, mutta tasonnosto ei riittänyt pisteisiin asti.

Koovee on hävinnyt LeKille kaikki neljä keskinäistä kohtaamista.

–Tarvitsemme loppukaudeksi muutaman vahvistuksen. Ryhmään kaivataan lisää kokemusta ja johtajuutta, Kooveen valmentaja Juha Pajuoja tuumi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos