Kobrien pelaajalta häikäisevä voittokori viimeisellä sekunnilla – BC Nokian valmentaja oli kuin maansa myynyt - Urheilu - Aamulehti

Kobrien pelaajalta häikäisevä voittokori viimeisellä sekunnilla – BC Nokian valmentaja oli kuin maansa myynyt

Ville Tuomisen luotsaama BC Nokia otti kauden avausvoittonsa kaatamalla Korihait kotonaan.

9.2.2019 20:08

BC Nokia kärsi kolmannen peräkkäisen tappion Korisliigassa, kun se hukkasi 17 pisteen taukojohtonsa Kobria vastaan kotikentällä. Peli päättyi vieraiden Larry Andersonin haamuheittoon noin kymmenestä metristä viimeisellä sekunnilla. Kobrat nappasi 81–78 (29–46) -voiton ja tiivisti taistelua kahdeksan joukkoon pääsystä.

Loukkaantumisista kärsivää BC Nokiaa koetellaan, sillä Kobria vastaan Aapeli Alanen joutui jättämään pelin kesken ja Niko Mattilakin loukkasi itseään. Hän pystyi pelaamaan loppuun asti. Mattila yritti kahden pisteen heittoa neljä sekuntia ennen loppua, mutta pallo ei mennyt koriin. Kobrat otti levypallon ja Anderson pääsi kokeilemaan. Kolmonen upposi sukkana sisään.

–Loppuhetkistä en halua sanoa mitään. Takki on nyt tyhjä. Äärirajoilla mennään, BC:n luotsi Ville Tuominen viittasi pelaajien vammoihin lehdistötilaisuudessa.

Peli kääntyi toisella puolikkaalla, kun Kobrat sai aggressiivisuudellaan pakotettua Nokian huonoihin heittoihin ja menetyksiin. Lapualaiset pääsivät juoksemaan kenttää ja kuroivat isäntien johdon kiinni. Kun kolmatta erää oli jäljellä 6.17, Nokia johti vielä 20 pisteellä.

Anderson linkosi 20 pistettä ja oli kentän tehokkain. Nokian paras pistemies oli 17 pisteen Sean O'Mara.

Karhu vei voiton

Myös Tampereen Pyrintö hävisi lauantaina, kun Kauhajoen Karhu juhli 86–79 (42–42) -kotivoittoa. Tasaisessa pelissä Karhun johto käväisi neljännellä jaksolla 13 pisteessä, mutta tamperelaiset tulivat kolmen pisteen päähän. Bojan Sarcevicin kolmonen vajaat pari minuuttia ennen loppua auttoi Kauhajokea huomattavasti.

Pyrinnön heittoprosentti pelitilanteissa jäi 39:ään, kun Kauhajoen lukema oli 52.

Vieraiden ilonaiheisiin kuului Lassi Kilpisen paluu tositoimiin. Hän kellotti 16 peliminuuttia. Myös Joonas Caven oli kokoonpanossa, mutta ei käynyt kentällä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos