Pyrinnön toiminnanjohtaja Jarmo Hakanen sai presidentiltä liikuntaneuvoksen arvonimen – "Odotan vesi kielellä sitä, etten ole enää sidoksissa mihinkään, niin saa oikein kunnolla vinoilla" - Urheilu - Aamulehti

Pyrinnön toiminnanjohtaja Jarmo Hakanen sai presidentiltä liikuntaneuvoksen arvonimen – "Odotan vesi kielellä sitä, etten ole enää sidoksissa mihinkään, niin saa oikein kunnolla vinoilla"

– Nämä neuvostittelit ovat vahva vinkki siitä, että jää nyt jo eläkkeelle, tuore liikuntaneuvos Jarmo Hakanen, 65, veistelee.

22.12.2018 9:15

–On presidentti kai joskus aiemminkin virheitä tehnyt, veistelee Tampereen Pyrinnön toiminnanjohtaja Jarmo Hakanen tuttuun tyyliinsä ja nauraa raikuvasti perään. Hän on saanut 19. joulukuuta 60 muun kanssa tasavallan presidentin myöntämän arvonimen. Hakasella tuo titteli on liikuntaneuvos.

Komea nimitys ei ole ensimmäinen laatuaan, sillä Hakanen on valittu Suomen urheilugaalassa 2014 Vuoden urheiluvaikuttajaksi. Opetus- ja kulttuuriministeriö on muistanut Hakasta kultaisella ansioristillä ja Euroopan yleisurheiluliitoltakin on tullut tunnustuspalkinto 2011. Muitakin titteleitä löytyy vuodesta 1987 Pyrinnön toiminnanjohtajana yhtäjaksoisesti toimineelta Hakaselta.

–Olen 65-vuotias ja ajatellut, että olisin tässä 68-vuotiaaksi, jos pysyy kunnossa – tai jos ei olisi kauheasti ainakaan haitaksi. Olen vähän kokenut, että nämä neuvostittelit ovat vahva vinkki siitä, että jää nyt jo eläkkeelle. Mutta olen tässäkin suhteessa ilmeisesti poikkeus, Hakanen nauraa.

–Odotan vesi kielellä sitä, etten ole enää sidoksissa mihinkään, niin saa oikein kunnolla vinoilla, Hakanen maalailee mahdollisesta eläköitymisestään.

Liikuntaneuvoksen arvonimi myönnetään hakemuksen perusteella. Hakaselle titteliä olivat hääräämässä talousneuvos Simo Lignell ja Pyrinnön kunniapuheenjohtaja Heikki Järvelin. He kysyivät lokakuussa 2017 Hakaselta, suostuisiko hän olemaan ehdolla arvonimen saajaksi.

–Kyllä minä sitä mietin, kun en oikeastaan ole sellainen neuvostyyppi. Mutta minulle sanottiin, ettei se ole ainoastaan sinulle, vaan myös edustamallesi yhdistykselle ja tässä tapauksessa myös lajille – yleisurheilulle – ja silloin suostuin. Totta kai tämä on aika juhlallinen kunnia, Hakanen kertoo.

Jarmo Hakasella on oma nimilaattansa Pyynikin Palloiluhallissa. Yleisurheilun ohella koripallo on Hakasen sydäntä lähinnä.

Hakemus tehtiin keväällä 2018. Juhlallisen arvonimen myöntämisestä tuli viesti hakemusta tekemässä olleelta Järveliniltä. Hän lähetti keskiviikkona onnittelut ja kysyi, sopiiko liikuntaneuvosta vielä sinutella.

–Ehkä en nyt tällä (tittelillä) elvistele, mutta olen lupautunut, että jos on sinuteltu, niin voimme sinutella edelleen, tuore liikuntaneuvos naurahtaa.

Samalla liikuntaneuvoksen arvonimen saivat Suomen Urheiluliiton entinen toimitusjohtaja Jarmo Mäkelä ja iisalmelainen Arto Niemelä.

–Kun Jarmo Mäkelä valittiin tässä samalla, niin sehän vähän himmensi tätä minun neuvoksen arvoa, Hakanen vitsailee.

Juhlallisuuksiakin on luvassa. Hakasta aiotaan alustavien suunnitelmien mukaan muistaa miesten Korisliigan paikalliskamppailussa Pyrintö–BC Nokia 13. helmikuuta. Liikuntaneuvos painottaa, että yleisö on myös mukana kiitoksissa.

–Minä olen tässä vain palkittuna, kyllä tämä on meille kaikille kunnia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut