Juha Kivilehto voitti neljännen MM-kultansa - Urheilu - Aamulehti

Jo neljännen mestaruutensa voittanut konkari Juha Kivilehto tiesi jo pari päivää sitten, että nyt tulee kultaa: "Sen huomasi selkeästi, että tapahtuu jotain isoa"

Suomi juhli toisen kerran peräkkäin maailmanmestaruutta.

9.12.2018 20:27 | Päivitetty 9.12.2018 21:26

Mika Kohonen, Jani Kukkola ja Juha Kivilehto voittivat jo neljännen kerran salibandyn maailmanmestaruuden Prahassa sunnuntaina. Suomi kaatoi MM-finaalissa Ruotsin 6–3.

Kivilehto, Kohonen ja Kukkola ovat olleet ainoina mukana voittamassa kaikkia Suomen maailmanmestaruuksia. Mestaruudet ovat tulleet 2008, 2010, 2016 ja nyt 2018.

Tässä kuussa 37 vuotta täyttävä Kivilehto oli tuoreimmassa finaalissa näyttävästi esillä. Hän viimeisteli 1–0- ja 3–2-maalit. Ensimmäinen osuma lirahti helposti Ruotsin maalivahdin Johan Rehnin taakse.

–No joo, se taisi lurahtaa helposti, mutta niinhän sitä on sanottu, että sinnepäin, kun ampuu, niin saattaa joskus mennä. Nyt olisi tainnut mennä ohikin, mutta hän taisi hörpätä sen itse sisään, Kivilehto sanoi.

Katso videolta Kivilehdon tunnelmat finaalin jälkeen:

Kivilehdon 3–2-maalin jälkeen Suomi meni menojaan. Neljä minuuttia aiemmin kolmoserän alussa Suomen maalivahdille Eero Kososelle kävi ikävä työtapaturma, kun Alexander Ruddin veto livahti etukulmasta sisään.

Suomi ei kuitenkaan tasoituksesta nitkahtanut, vaan painoi kaasun pohjaan.

–Eero on pelastanut meidät usein. Jos meni helppo, niin meni, mutta tulee kenttäpelaajillekin virheitä. Eero oli meidän paras pelaaja tässä turnauksessa, Kivilehto ylisti.

Kivilehdon mukaan menestyksen saattoi aistia jo pari päivää sitten.

–Eilen (välierässä) ja tänään oli huikeaa suorittamista koko joukkueelta. Sen huomasi selkeästi, kun tulimme viikonloppuun, että nyt tapahtuu jotain isoa.

Mestaruutta oli voittamassa peräti kymmenen Tampereen Classicin pelaajaa. Kivilehto on yksi heistä.

–Se on hienoa. Oli paljon tuttuja kavereita, keiden kanssa saa jakaa voittamisen, niin mikäs sen hienompaa, Kivilehto sanoi.

Kivilehto sanoi, että hänellä ei ole suunnitelmia lopettaa uraansa.

Kivilehdolta kysyttiin ottelun jälkeen, miksi Suomi pärjää salibandyssa jatkuvasti.

–Suomessa ei ehkä ole palloilulajeissa niin pitkiä perinteitä kuin Ruotsissa. Suomalainen joutuu aina tekemään enemmän töitä kuin muut. Me emme ole oikeastaan missään lajissa se lahjakkain kansa, joka pystyy lällättelemään tuolla. Työ ja se miten sitä tehdään, on se ratkaistu voittamiseen, hän pohti.

Juttua korjattu 9.12. klo 21.25: Lisätty maininta, että myös Jani Kukkola on voittanut neljä MM-kultaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos