VaLePan voitto oli niin vaivaton, että Olli Kunnari kuritti vastustajaa välillä jopa vasemmalla kädellä - Urheilu - Aamulehti

VaLePan voitto oli niin vaivaton, että Olli Kunnari kuritti vastustajaa välillä jopa vasurilla

VaLePan Olli Kunnari (13) oli jälleen vaikeasti pidettävä verkkotilanteissa. Itävaltalaiset Waldviertelin miehet Leo Schober ja Rudinei Boff eivät onnistuneet Kunnarin jujun torjunnassa.

4.12.2018 22:12

Vammalan Lentopallon kapteeni Olli Kunnari otti työkalupakistaan kaikki kikat käyttöön tiistai-illan euro-ottelussa Union Raiffeisen Waldvierteliä vastaan.

Kunnari kuritti vaatimatonta itävaltalaisvastustajaa konkarilaiturille tyypillisillä taitolyönneillä ja kohahdutti kotiyleisöä varsinkin nautittavilla rullasyötöillä.

Hienon illan kruunasi yksi väärän (= vasemman) käden ratkaisu. Silloinkin pallo totteli tekniikkamestaria täydellisesti.

Herkutteluun oli varaa: VaLePa kesytti Waldviertelin vaivattomasti 3–0 (25–15, 25–18, 25–17) ja eteni CEV-cupissa jo kuudentoista parhaan joukkoon.

–Tämä ei noussut missään vaiheessa suurten otteluiden joukkoon. Kun oma peli pysyi hyvin kasassa alusta lähtien, vastustaja joutui ottamaan enemmän riskejä ja teki karmean määrän virheitä, Kunnari summasi.

Taisit käyttää melkein kaikki kikkasi?

–No joo... Pitää kokeilla joskus, pystynkö lyömään vielä lujaa, Kunnari virnuili.

Vastustaja ei tainnut tuntea syöttöjäsi, kun pääsit rullaamaan peräti viisi ässää?

–Ei näköjään. Sama ei onnistu enää kotimaassa. Nostajat tulevat kolmeen metriin odottamaan ja ottavat pallot sormilla, Kunnari heitti.

VaLePalla ei ollut hädän päivää, vaikka neljä tämän syksyn MM-kisapelaajaa ei käynytkään kentällä. Urpo Sivula, Niko Suihkonen, Daniel Jansen Van Doorn ja Markus Kaurto olivat sivussa koko pelin.

Kaurtoa ei näkynyt edes hallissa. Sentteri on ollut poissa VaLePan vahvuudesta Itävallan europelin jälkeen.

–Hän on sairas, VaLePan apuvalmentaja Janne Kangaskokko sanoi.

Minkälaisesta sairaudesta on kysymys?

–En sano enempää. Seurassa on sovittu tällä tavalla, Kangaskokko vaikeni.

VaLePa kohtaa seuraavaksi joko tshekkiläisen Kladno Volejbalin tai unkarilaisen VRCK Kazincbarcikan.

Ottelukaavio tarjoaa huikean näkymän puolivälierävaiheeseen. Voittaja kohtaa suurella todennäköisyydellä Kuzbass Kemerovon. Venäläisjoukkuetta luotsaa Tuomas Sammelvuo ja sen takakenttää isännöi Lauri Kerminen.

Viidettä kertaa CEV-cupiin päässyt VaLePa on esittänyt hienoja otteita Euroopan toiseksi kovimmassa seurakilpailussa.

Sastamalalaisjoukkueen huippuhetkenä on toistaiseksi kauden 2015–16 puolivälieräpaikka. Silloin VaLePa piinasi Berlin Recycling Volleysia loppuun asti. Saksalainen suurseura pääsi pälkähästä vasta kultaisen erän voitolla. Berlin RC juhli lopulta CEV-cupin mestaruutta.

VaLePan taival päättyi kivikovaa joukkuetta vastaan myös kolmella muulla kerralla.

Italialaisjoukkue Andreoli Latina eteni finaaliin asti kaudella 2012–13. Puolalainen Zaksa Kedzierzyn-Kozle selviytyi välieriin 2014–15. Neljän olympiafinalistin tahdittama italialaisjätti Trentino valtasi finaalipaikan 2016–17.

Näistäkin joukkueista vain Trentino onnistui kaappaamaan vierasvoiton Sastamalasta.

VaLePa on hävinnyt Vexve Areenalla toistaiseksi vain kaksi euro-ottelua: Trentinolle ja tänä syksynä Mestarien liigassa BBSK Istanbulille.

Vastapainoksi on tullut peräti 15 voittoa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut