Valentin Laday ja Onnetööri vahvoina Teivossa - Urheilu - Aamulehti

Valentin Laday ja Onnetööri vahvoina Teivossa

13.11.2018 21:13 | Päivitetty 13.11.2018 21:15

Teivon Toto5-peli käynnistyi lämminveristen ykkössarjalla, jossa iskivät yhteen enintään 75000 euroa tienanneet valjakot. Lähdön vahvin oli Antti Teivaisen ohjastama Valentin Laday, joka pääsi jo ensimmäisessä kaarteessa hallitsemaan juoksunkulkua. Se avasi ensimmäisen puolikkaan tyylilleen uskollisena vauhdikkaasti, 12,5-kyytiä. Kierroksen Valentin Laday sai rauhoittaa 16,0-tempoon.

Päätöspuolikkaan Antti Teivaisen ajokki lopetti jälleen terävästi 12,5-vauhtia ja riisui näin kilpakumppaninsa aseista pitäen varmaan voittoon. Valentin Ladayn voittoaika täyden matkan ryhmäajossa oli 14,6.

Ykkönen oli Valentin Ladaylle tämän kauden toinen. Hevonen on ollut hyvässä kilpailukunnossa jo pidemmän aikaa, mutta laukat ovat sotkeneet sen menoa.

–Ruunalla on ollut usein ongelmia ravin kanssa ensimmäisessä kaarteessa. Sen kun on pystynyt selvittämään, niin se on ollut puoli voittoa. Voitot ovat kiertäneet hevosta myös siksi, että se on juossut tasokkaissa lähdöissä, Antti Teivainen analysoi.

Kylmäveristen ykkössarjan todellinen kovanaama oli Risto Tupamäen ohjastama ja Jarkko Koppelin valmentama Onnetööri. Se laukkasi alkumatkasta, juuttui loppukaarteessa pieneen ”liikenneruuhkaan” ja kiri silti loppusuoran tuulispäänä ehtien maalilinjalla ykköseksi ennen keulassa juossutta Villiäijää.

–Olimme loppukaarteessa hakauksessa Saarelan Jarmon hevosen (Huvin Viku) kanssa. Onnetööri olisi voittanut vieläkin selvemmin ilman tätä haaveria, Tupamäki kehui ajokkiaan.

Teivon Toto5-pelin muut voittajat olivat Ray Mysterio, Pope ja Notable. Suosikkipitoinen rivi tarjoili oikein veikanneille 31,30 euroa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos