Voiko Suomi järjestää olympiakisat? OKM käynnisti selvityksen hakuedellytyksistä - Urheilu - Aamulehti

Voiko Suomi järjestää olympiakisat? OKM käynnisti selvityksen hakuedellytyksistä

Sampo Terho työskentelee urheiluministerinä.

13.11.2018 10:58

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Suomen olympiakomitealle avustuksen olympia- ja paralympiakisojen hakuedellytysten selvittämiseksi. Hankkeessa kartoitetaan Suomen edellytykset hakea olympia- ja paralympiakisoja Suomeen.

–Olen pyytänyt Olympiakomiteaa toteuttamaan selvityksen olympia- ja paralympiakisojen hakemisen edellytyksistä. Selvitys luo tietopohjan, jonka varassa olympia- ja paralympiakisojen hakemisen mahdollisuutta voitaisiin arvioida, urheiluministeri Sampo Terho (sin.) kommentoi avustuspäätöstä Olympiakomitean tiedotteessa.

–Selvityksen myötä voidaan käydä faktaperusteista keskustelua, voisiko Suomessa tai useamman maan kanssa yhteistyössä järjestää olympialaisia.

Suomen kiinnostus olympiahakuun perustuu Kansainvälisen olympiakomitean Agenda 2020 -ohjelmaan, joka korostaa 2026 talvikisoista eteenpäin olympiajärjestelyissä kustannustehokkuutta, ekologisuutta, eettisesti kestävää arvopohjaa ja järjestelyprosessin läpinäkyvyyttä.

–Haluamme selvittää, voisimmeko järjestää Suomen näköiset ja kokoiset kisat uusilla vaatimuksilla, Olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salonen kommentoi selvitystyötä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: