Näistä pelaajista salibandymaajoukkue valitaan MM-kisoihin - Urheilu - Aamulehti

Näistä pelaajista lopullinen MM-kisajoukkue valitaan: Tyrkyllä on peräti kymmenen Classicin miestä – Jatkosopimuksen KrP:n kanssa solminut Johansson on tekemässä paluuta maajoukkueeseen

Henri Johansson nousi viime lauantaina pelatussa paikallisottelussa Classic–Nokian KrP pisteen päähän tuhannen pisteen haamurajasta kotimaan liigassa.

1.11.2018 17:58

Suomen salibandymaajoukkue joulukuussa pelattaviin MM-kisoihin alkaa hahmottua. Osanottajamaat ovat torstaina toimittaneet kansainväliselle salibandyliitolle 30 pelaajan listansa, jolta lopullinen MM-kisajoukkue valitaan.

MM-kisajoukkueeseen nimetään 20 pelaajaa. Suomen joukkue julkistetaan tiistaina 6. marraskuuta. MM-turnaus pelataan Prahassa, Tshekissä, 1.–9. joulukuuta.

Torstaina julkistetussa listassa on mukana peräti kymmenen pelaajaa Tampereen Classicista: maalivahti Lassi Toriseva sekä yhdeksän kenttäpelaajaa.

MM-kisoihin on tyrkyllä myös Nokian KrP:n Henri Johansson. Johansson on mielenkiintoinen nimi, sillä häntä ei ole nähty maajoukkueessa viime vuosina. Johansson, 33, on ollut mukana kaksissa aikuisten MM-kisoissa: 2010 ja 2012. Vuonna 2010 Suomi voitti mestaruuden.

Johansson ei ole pelannut maajoukkueessa muun muassa erilaisten vammojen takia.

Viime vuodet Johansson on saanut pelata kuitenkin terveenä ja hän on palannut huipputasolle. Tämän kauden liigan piste- ja maalipörssissä Nokian KrP:n hyökkääjä on toisena.

Nokian KrP kertoi torstaina, että se on tehnyt kahden vuoden jatkosopimuksen Johanssonin kanssa. Myös kautensa tehokkaasti aloittanut huippulupaus Joona Rantala jatkaa KrP:ssä ensi kauden kattavalla sopimuksella.

Näistä pelaajista Suomen MM-kisajoukkue valitaan

Maalivahdit: Joonas Kaltiainen (Oilers), Eero Kosonen (SPV), Pyry Luukkonen (TPS), Lassi Toriseva (Classic)

Puolustajat: Jonne Junkkarinen (Floorball Köniz, Sveitsi), Juha Kivilehto (Classic), Mika Kohonen (Happee), Janne Lamminen (Classic), Mikko Leikkanen (Classic), Krister Savonen (Classic), Lauri Stenfors (TPS), Matias Veikkola (SPV), Tatu Väänänen (SV Wiler-Ersigen, Sveitsi)

Hyökkääjät: Aaro Astala (Westend Indians), Jari Hankkio (SPV), Mikko Hautaniemi (TPS), Henri Johansson (Nokian KrP), Sami Johansson (Classic), Miko Kailiala (TPS), Justus Kainulainen (Oilers), Valtteri Kainulainen (Westend Indians), Lauri Kapanen (EräViikingit), Peter Kotilainen (Happee), Jani Kukkola (EräViikingit), Ville Lastikka (Steelers), Jami Manninen (Happee), Jussi Piha (Classic), Joonas Pylsy (Classic), Eemeli Salin (Classic), Nico Salo (Classic)

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: