Sauli Niinistö on ensi kesän Kangasala-Jukolan suojelija - Urheilu - Aamulehti

Ensi kesän suunnistuksen mahtitapahtuma Kangasala-Jukola sai mieluisan suojelijan tasavallan huipulta

Presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jeni Haukio tutustuivat suunnistuksen saloihin Joensuun Jukolassa kesällä 2017.

25.10.2018 17:14

Ensi vuoden kesäkuussa Kangasalla järjestettävä suunnistuksen suomalainen ykköstapahtuma on saanut suojelijakseen tasavallan presidentti Sauli Niinistön.

Kangasala-Jukolan kilpailunjohtaja Harri Virta uskoo vakaasti, että Niinistön suojelijalupaus edistävää talkoohenkeä ja helpottavaa tapahtuman rakentamista.

–Talkoolaisia tarvitaan tapahtumaviikonloppuna mukaan noin 1 500. Olen hyvin iloinen, että presidentti on mukana kannustamassa järjestelyjämme, Virta sanoo.

Kangasala SK on Jukolan järjestävä seura. Kangasala-Jukolaan odotetaan 20 000 suunnistajaa ja yhteensä 40 000 kävijää.

Kangasala-Jukola suunnistetaan 15.‒16.6.2019. Jukolan viesti käydään 71. ja Venlojen viesti 42. kerran.

Kokemusta vanhastaan

Presidentti Niinistö ja hänen puolisonsa Jenni Haukio vierailivat Jukolassa viimeksi Joensuussa 2017. Haukio toimi tuolloin tapahtuman suojelijana. Niinistö on käynyt Jukolassa paikan päällä aiemminkin muutamaan kertaan ja toiminut Kuopio-Jukolan suojelijana vuonna 2014.

Kangasala-Jukolan järjestelyt alkoivat jo vuonna 2012, kun kisahakemukseen selvitettiin maanomistajien suostumus kilpailukeskuksen ja suunnistusratojen sijoittamiseen Heponiemen kylän pelloille ja metsiin.

Lue myös:Jukolan viestiin valmistautuvan Aamulehden lukijajoukkueen jäsenet tekivät ensimmäisen kunnon suunnistusharjoituksen Hervannassa – Näin siinä kävi

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos