Video: Teemu Rannikolta uskomaton kori Korisliigan kärkipelissä – jopa Pyrinnön penkillä revettiin nauruun - Urheilu - Aamulehti

Video: Teemu Rannikolta uskomaton kori Korisliigan kärkipelissä – jopa Pyrinnön penkillä revettiin nauruun

Teemu Rannikko (takana kesk.) pelaa toista kauttaan Salon Vilppaassa. Haussa on uran kolmas Suomen mestaruus.

25.10.2018 15:08 | Päivitetty 25.10.2018 15:17

Teemu Rannikko, 38, on vanhentunut kuin viini, eivätkä taidot ole kadonneet mihinkään.

Salon Vilppaan maestro oli iskussa jälleen keskiviikkoiltana, kun Rannikon edustama Vilpas vieraili Pyynikin palloiluhallissa. Rannikko johdatti 21 pisteellä ja seitsemällä korisyötöllä salolaiset 100–91 (58–47) -vierasvoittoon Tampereen Pyrinnöstä.

Rannikko on tunnettu jo pitkään lempinimellä "Taikuri". Lempinimeä tarvitsi tuskin perustella kenellekään Tampereella kolmannen neljänneksen lopulla.

Pitkän uran eurooppalaisen koripallon huipulla tehnyt pelintekijä puolusti Pyrinnön Kenneth Manigaultin antamaa sivurajaa, kun kolmatta neljännestä oli jäljellä vain kaksi sekuntia. Sivuraja annettiin Pyrinnön puolustusalueelta.

Rannikko onnistui saamaan kätensä palloon, otti pallon kiinni ja heitti salamannopeasti kolmen pisteen heiton sisään. Heitto ei ollut Rannikon uran tasapainoisin, mutta tulos oli komeaa katseltavaa.

Näet Rannikon korin tästä:

Jos linkki ei toimi, näet videon myös tästä.

Jopa Pyrinnön vaihtopenkillä nähtiin hymyjä Rannikon suorituksen jälkeen. Videolta näkyy, kuinka esimerkiksi fysioterapeutti Anna Lackman nauraa korin jälkeen.

Joukkueet ovat aloittaneet kautensa miesten Korisliigassa vahvasti. Hallitseva SM-hopeajoukkue Vilpas on kärjessä, Pyrintö on kolmantena. Tamperelaiset ovat voittaneet kolmesta ottelustaan kaksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: