Mira Potkonen eteni Tammer-turnauksen finaaliin - Urheilu - Aamulehti

Ruotsalaisvastus otti lukua Mira Potkosen käsittelyssä – Valmentajalta selkeä resepti Tammer-turnauksen finaalia varten

Mira Potkosen (oik.) iskut olivat liikaa Ruotsin Stephanie Thourille lauantaina.

20.10.2018 21:52 | Päivitetty 20.10.2018 21:55

Olympiamitalisti Mira Potkonen otti selkeän 5–0-pistevoiton ruotsalaisesta Stephanie Thourista 60 kilon sarjassa, kun nyrkkeilyn Tammer-turnaus jatkui Tampereella Pyynikin palloiluhallissa. Thour otti lukua kolmannessa erässä, mutta hän jaksoi otella loppuun.

–Olin tänään vapautuneempi kuin eilisessä ottelussa, mutta se näkyi myös pieninä virheinä. Perässä juokseminen oli vähän hölmöä, Potkonen kertoi tiedotteessa.

Sunnuntaisessa finaalissa Potkonen kohtaa ukrainalaisen Julia Tsiplakovan, joka on EM-hopeamitalisti vuodelta 2009. Kaksikko kohtasi EM-kisoissa kaksi vuotta sitten, jolloin Potkonen voitti.

–Taktiikkakuviot ovat selvät. Pidetään keskikehä, pää kylmänä ja odotetaan, kun ukrainalainen tulee. Etummaisella kädellä etäisyys ja takimmainen leukaan, Potkosen valmentaja Maarit Teuronen kuvaili taktiikkaa.

Lauantaina ottelunsa voittivat myös Santeri Laine ja Muhammad Abdilrasoon. Laine voitti 81-kiloisissa Norjan Surkho Shamilovin 5–0 ja Abdilrasoon 75-kiloisissa Skotlannin Darren Johnstonen 4–1.

–Keskityin valmentajani kanssa siihen, etten pakita ja jalat ovat maassa. Olin nopeasti mukana tilanteissa, Tampereen Voimailuseuran Abdilrasoon iloitsi.

Hän kohtaa finaalissa Brasilian Herbert Souzan.

Sunnuntain finaaleissa kehässä nähdään viisi suomalaista. Finaalit alkavat kello 14.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos