Barkovin kipparoima Florida selvisi toisen erän lamasta ja voitti viimein - Urheilu - Aamulehti

Barkovin kipparoima Florida selvisi toisen erän lamasta ja voitti viimein

Aleksander Barkovin joukkue Florida Panthers johti hallitsevaa mestarijoukkuetta Washington Capitalsia avauserän jälkeen, mutta ratkaisi ottelun lopulta voittolaukauskilpailussa. Näin se sai kauden avausvoittonsa. Arkistokuva ottelusta Tampa Bayta vastaan lokakuun alussa.

20.10.2018 10:55 | Päivitetty 20.10.2018 11:15

Aleksander Barkovin edustama Florida Panthers hankki kauden avausvoittonsa NHL-jääkiekossa pitkällä kaavalla. Florida johti hallitsevaa mestarijoukkuetta Washington Capitalsia vastaan avauserän jälkeen 4–1, mutta ratkaisi ottelun lopulta voittolaukauskilpailussa 6–5.

–Menetimme taas otteemme toisessa erässä. Aloimme tehdä virheitä, menetimme kiekkoja emmekä pelanneet järkevästi, Barkov ihmetteli NHL:n verkkosivuilla.

Barkovin mukaan Florida osoitti kuitenkin ottelun lopussa, miten hyvä joukkue se oikeasti on. Washington pääsi iholle, mutta ei ohi.

–Maalivahdit pitivät meidät mukana pelissä, Barkov sanoi.

Florida antoi torjuntavastuuta kummallekin vahdilleen. Neljä maalia päästänyt James Reimer luisteli vaihtoon ajassa 33.15, ja Michael Hutchinson loisti voittolaukauskilpailussa estämällä mestarien supertähtien Aleksandr Ovetshkinin ja Nicklas Bäckströmin yritykset.

Barkovilla ei ole tapana epäonnistua voittolaukauksissa. Nyt hän harhautti Capitalsin maalivahdin Pheonix Copleyn polvilleen ja siirsi kiekon eleettömästi rystyltä verkkoon.

Varsinaisella peliajalla Barkov kirjautti syöttöpisteen Floridan toiseen maaliin avauserässä. Jevgeni Dadonov laukoi suoraan suomalaisen syötöstä Floridan 2–1-johtoon ylivoimalla.

Barkov palkitsi ratkaisijan

Barkov on kerännyt tällä kaudella viidessä ottelussa tehot 2+2. Joukkueen kapteenin ominaisuudessa hän jakoi ottelun jälkeen joukkueen parhaan pelaajan palkinnon, ja seuran Twitterissä julkaistun videon mukaan amerikkalaisen jalkapallon pallo meni yhden maalin tehneelle ja kaksi maalia syöttäneelle Jonathan Huberdeaulle. Hän laukoi myös ratkaisevan voittolaukauksen.

–Voitto on iso helpotus. Olemme olleet lähellä voittoa jokaisessa ottelussamme, ja nyt se tuli. Huomenna pitää ottaa seuraava, Huberdeau ennakoi lauantain kotiottelua Detroitia vastaan.

Washingtonin tanskalaishyökkääjä Lars Eller haali ottelussa kolme syöttöpistettä. Mestari-Capitals on hävinnyt neljä kauden seitsemästä ottelustaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos