Perttu Jussilasta halutaan maailman keilailuliiton puheenjohtaja - Urheilu - Aamulehti

Tamperelaisesta Perttu Jussilasta, 27, halutaan keilailun kattojärjestön pomo – Euroopan lajiliiton puheenjohtaja perustelee Aamulehdelle tukeaan Jussilalle

Perttu Jussila on entinen huippukeilaaja ja nykyinen Suomen keilailuliiton puheenjohtaja.­

26.10.2018 16:40

Euroopan keilailuliitto (Etbf) toivoo tamperelaisesta Perttu Jussilasta uusia kasvoja keilailun kansainväliselle kattojärjestölle World Bowlingille (WB).

Aamulehti kertoi viime keväänä, että Etbf:n johto on ajamassa Jussilaa WB:n puheenjohtajaksi. Taustalla on keilailun eurooppalaisten jäsenmaiden kyllästyminen WB:n nykyisen johdon toimintaan.

Etbf:n puheenjohtaja Addie Ophelders kertoo nyt Aamulehdelle, miksi liitto tukee Jussilaa.

–Perttu on nuori ja innostunut ja juuri sitä maailman keilailuliitto tarvitsee: tuoreen alun kohti nykyaikaista ja avointa organisaatiota, Ophelders sanoo.

Jussila ilmoitti jo viime keväänä, että hän on kiinnostunut tehtävästä.

Jussila on entinen huippukeilaaja, joka on voittanut muun muassa MM-joukkuekultaa. Hänet valittiin Suomen keilailuliiton puheenjohtajaksi marraskuussa 2016.

Ophelders sanoo, että 27-vuotias Jussila ei ole liian nuori WB:n puheenjohtajaksi.

–Se ei ole haitta, vaan pikemminkin etu. Liiton johto on ollut samanlainen jo monta vuotta. Tarvitsemme uuden kaverin, jolla on nykyaikainen ote tehtävään.

"Tehoton ja sulkeutunut"

WB:n puheenjohtaja on sheikki Talal Mohammad Al Sabah Kuwaitista. Hänet valittiin joulukuussa 2015. WB:n puheenjohtaja valitaan seuraavan kerran loppuvuodesta 2019.

Jussila kritisoi Al Sabahia voimakkaasti Aamulehdelle viime keväänä. Hän muun muassa sanoi, että puheenjohtajavalintaan liittyi viimeksi korruptiota.

Euroopan keilailuliiton puheenjohtaja Addie Ophelders asettelee sanansa varovaisemmin.

–Emme ole aina mielissämme, miten WB toimii. Suurin ongelma on läpinäkyvyyden puute. Toinen ongelma on haluttomuus jakaa tapahtumia eri maanosiin, Ophelders sanoo.

–Mielestämme WB on tehoton ja todellakin sulkeutunut organisaatio, joka vakavasti tarvitsee tuoreen alun.

Viime vuosina tavaksi on tullut myöntää MM-kisat järjestettäväksi Lähi-idässä tai Las Vegasissa, Yhdysvalloissa.

–Se on ongelma, koska hakemuskustannukset ovat liian suuret monille jäsenliitoistamme. Sen takia MM-kisat ovat maissa, joista löytyy "uhkapelidollareita" tai "öljydollareita". Seurauksena on se, että jäsenliitoille alkaa tulla liian kalliiksi lähettää kisoihin joukkueita. Tarvitsemme enemmän kisoja Eurooppaan, Ophelders toteaa.

Muita saatava mukaan

WB:n puheenjohtajavalintaan on vielä reilu vuosi. Opheldersin mukaan Euroopan keilailuliiton johto tekee tässä välissä kampanjaa Jussilan valinnan eteen. Etbf muun muassa haluaa varmistaa, että mahdollisimman moni Euroopan jäsenliitto on paikalla äänestämässä uudesta puheenjohtajasta.

Puheenjohtaja valitaan kongressissa, jossa jokaisella WB:n jäsenmaalla on yksi ääni.

–Tiedämme, että moni eurooppalainen keilailuliitto haluaa muutoksen WB:n johtoon. Teemme myös parhaamme, jotta saamme myös muita liittoja taaksemme. Meillä on Euroopassa 46 jäsenliittoa, joten eriäviä mielipiteitä saattaa olla, mutta toivottavasti ei monta, Ophelders toteaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?