Jokerit-pomo Jukka Kohonen raivostui medialle - Urheilu - Aamulehti

"Ei kukaan ostaisi makkaraa marketista, jos kirjoitettaisiin, että tätä tekevät Putinin kätyrit" – Jokerit kärsii yleisövajeesta, pomo raivosi medialle

Jokereiden toimitusjohtaja Jukka Kohonen syyttää mediaa negatiivisesta uutisoinnista.

18.9.2018 17:36 | Päivitetty 18.9.2018 18:27

Lauri Marjamäen luotsaama joukkue on dominoinut pelejä ja voittanut kuusi seitsemästä, mutta yleisö on ollut vähissä.

Ristiriita kärjistyi eilen, kun Jokereiden KHL-historian suurinta voittoa, Traktor Tsheljabinskin nuijimista 8–0, todisti Helsingin areenassa vain 7 186 katsojaa, mikä on seuran KHL-historian pienin yleisömäärä. Silmämääräisesti arvioituna luku oli vielä ilmoitettua vaisumpi.

Mistä yleisövaje johtuu ja mitä Jokerit aikoo sille tehdä? Kysymys ei miellytä toimitusjohtaja Jukka Kohosta.

–Juuri kun kausi oli alkamassa, Jokereista julkaistiin 14 artikkelia, joissa ei ollut mitään myönteistä. Ei uudesta valmentajasta, ei alkushow’sta - ei mitään positiivista, pelkästään negatiivista, Kohonen väittää.

–Ja sitten te soitatte ja kysytte, että mistä se (yleisökato) johtuu.

”Jos tämä olisi makkaraa”

Kohonen syyttää mediaa ajojahdista. Hän mainitsee Helsingin Sanomien Kuukausiliitteen ison jutun, jossa käytiin seikkaperäisesti läpi Jokereiden venäläisten vähemmistöomistajien motiivit rahoittaa raskaasti tappiollista suomalaista KHL-seuraa.

–Jos tämä olisi makkaraa, jota pitäisi marketeissa myydä, ja me olisimme olleet Hesarin Kuukausiliitteen kannessa, että tätä makkaraa tekee Putinin kätyrit, niin makkara jäisi hyllyyn. Ei kukaan ostaisi sitä, Kohonen murahtaa.

Hän luettelee myös muita syitä yleisöpulaan.

– Viime vuonna meni paremmin, kun oli Eeli Tolvanen, joka teki hattutempun heti ensimmäisessä pelissä. Meillä oli 50-vuotisjuhlakausi ja enemmän markkinointia, Kohonen sanoo.

–Me aloitettiin tosi paljon paremmin myynti viime vuonna.

Viime kauden jälkeen Jokereiden pitkäaikainen markkinointijohtaja irtisanoutui. Tilalle ei ole palkattu uutta.

Jokerit murskasi maanantaina Traktorin 8–0 ja johtaa KHL:n läntistä konferenssia.

Ei ilmaislippuja

Jokereiden neljän ensimmäisen kotiottelun ilmoitetut yleisömäärät ovat 9 213, 8 097, 8 505 ja 7 816. Virallinen yleisötavoite on 10 500.

–Yksi asia on, että nyt me olemme tarkkoja ilmaislippujen ja hintojen kanssa. Me todettiin, että on turha taistella tämän paskamyrskyn läpi ja jakaa ilmaisia lippuja, Kohonen puhkuu.

–Me odotamme nyt rauhassa. Joukkue on voittanut suurimman osan peleistä median sitkeästä vastustuksesta huolimatta.

Kohonen tivaa, miksei muiden seurojen yleisömääriin tartuta samalla tavalla.

–HIFK sanoo, että he ovat myyneet 4 000 kausikorttia, ja sitten ne pelaa Banska Bystricaa vastaan, ja siellä on 1 500 katsojaa. Miksei siitä kirjoiteta?

Kohosen esimerkki on kuvitteellinen heitto. HIFK ei ole pelannut Banska Bystricaa vastaan. Tämän kauden CHL:ssä HIFK on kohdannut kotonaan HC Bolzanon ja GKS Tychyn. Ilmoitetut yleisömäärät olivat 4 642 ja 4 271.

Esimerkiksi Iltalehti on uutisoinut niin CHL:n kuin SM-liigan vaisuista yleisömääristä. Myös Jokereiden aiemmista yleisöennätyksistä on kerrottu.

"Vessanpöntöstä alas”

Kohonen kehuu Jokereiden pelin olevan hyvin mallillaan juuri nyt.

–Iso muutos on tapahtunut pelitavassa, mutta kirjoitetaan vain, että on huonoja pelaajia, kun ei ole suomalaisia tähtipelaajia. Meillä on paljon parempia pelaajia kuin Liigassa, hän huomauttaa.

–Ei NHL:ssä kirjoiteta yleisömääristä tai että kuka saa rahat mistäkin. Teitä ei kiinnosta mikään muu kuin katsojamäärät tai rahoittajat tai että onko pelaajien palkat maksettu, Kohonen haukkuu toimittajia.

Jokerit kohtaa seuraavaksi keskiviikkona Helsingin areenassa Metallurg Magnitogorskin ja perjantaina Avtomobilist Jekaterinburgin, mikä on KHL:n kärkiottelu.

–Ei voida luvata, että tulee hirveästi katsojia vielä. Täytyy jumpata, että päästään tämän negatiivisen julkisuuden yli. Negatiivinen julkisuus vaikuttaa yleisömääriin ilman muuta, Kohonen sanoo.

–Miksei kirjoiteta siitä, että Jokerit on vedetty vessanpöntöstä alas?

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut