Suomalaisen kenttäratsastajan MM-kisat päättyivät dramaattisesti – sekä ratsastaja että hevonen ovat kunnossa: "Se hyppeli matkallaan pari metriä korkeiden mainostaulujen yli ennen kuin se saatiin kiinni" - Urheilu - Aamulehti

Suomalaisen kenttäratsastajan MM-kisat päättyivät dramaattisesti – sekä ratsastaja että hevonen ovat kunnossa: "Se hyppeli matkallaan pari metriä korkeiden mainostaulujen yli ennen kuin se saatiin kiinni"

Ratsastuksen MM-kilpailut ovat käynnissä Pohjois-Carolinassa sijaitsevassa Tryonissa. Kuvassa saksalainen kenttäratsastaja Kai Ruder lauantain kenttäkokeessa. Suomen Pauliina Swindells joutui keskeyttämään pudottuaan hevosensa selästä.

15.9.2018 22:06 | Päivitetty 15.9.2018 22:15

Suomalaisen kenttäratsastajan Pauliina Swindellsin urakka ratsastuksen MM-kisoissa Yhdysvalloissa sai dramaattisen käänteen kenttäkokeen puolivälin jälkeen esteellä 14b.

Swindellsin hevosen Ferro S:n hyppy kulmasarjaesteelle epäonnistui ja se luisui sarjan b-osan ohi. Samassa ratsastaja putosi hevosen selästä. Hevonen jatkoi tovin matkaansa ilman ratsastajaa ennen kuin toimitsijat saivat sen kiinni.

–Ferro oli tosi vahva koko alkuradan. Sillä on valtavan iso laukka, ja jouduin pidättelemään sitä aika tavalla, että sain etäisyydet toimimaan, Swindells kommentoi kilpailupäivän jälkeen.

–Tuolla yhdistelmällä oli a- ja b-osien väli sellainen, että siinä piti valita 4 tai 5 laukka-askelta. Edellinen samanlainen väli oli mennyt helposti neljällä, joten päädyin tavoittelemaan samaa määrää tälläkin. Ferro kuitenkin lähti a-osalla hyppyyn askelta ennen ja osui mahastaan esteeseen. Siinä minulta katosi tasapaino ja putosin.

–Ferro kuitenkin jatkoi matkaa vielä pari kilometriä ja hyppeli matkallaan pari metriä korkeiden mainostaulujen yli, ennen kuin se saatiin kiinni. Eläinlääkärit tarkistivat sen ja lääkärit minut, ja olemme molemmat täysin kunnossa.

–Pudottuani haukoin hetken happea, kun airbag-turvaliivi laukesi. Se on niin tiukka, ettei sitä oikein saa itse avattua siinä tilanteessa ja estetuomareilla kesti hetken ennen kuin he tajusivat tulla auttamaan minua, Swindells naurahti.

Putoaminen hevosen selästä tarkoitti, että Swindellsin suoritus hylättiin eikä hän jatka kolmipäiväisen kilpailun esteratsastusosuuteen. Suomen Ratsastajainliiton saamien tietojen mukaan sekä ratsastaja että hevonen selvisivät kommelluksesta ilman loukkaantumista.

Perjantain koulukokeessa ratsukon tulos oli 66,72 prosenttia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: