Topias Palmi siirtyy Tampereen Pyrinnöstä Joensuun Katajaan, Aleksi Kantonen BC Nokian paitaan - Urheilu - Aamulehti

Pyrinnön maajoukkuepelaaja vaihtaa seuraa – BC Nokia hankki taas pelaajan tuplarooliin

5.6.2018 17:22 | Päivitetty 5.6.2018 19:15

Koripallomaajoukkueen takapelaaja–laituri Topias Palmi, 23, jättää kasvattiseuransa Tampereen Pyrinnön. Palmi siirtyy kaksivuotisella sopimuksella toissa kauden mestarijoukkueeseen Joensuun Katajaan.

Palmia vetivät Joensuuhun europelien pelaaminen ja rajojen testaaminen Tampereen ulkopuolella.

–Pyrinnössä asiat on hoidettu mallikkaasti ja olen saanut yhdistettyä koripallon sekä koulunkäynnin. Nyt, kun koulut ovat valmiina, on ensimmäisen kerran paikka lähteä menemään koris edellä, Palmi kertoi uuden seuransa verkkosivuilla.

Palmi juhli Pyrinnön paidassa Suomen mestaruutta keväällä 2014. SM-hopeaa tuli 2016. Tamperelainen oli toissa kaudella miesten Korisliigan paras suomalainen pisteidentekijä, mutta viime kausi oli hänelle vaikea.

Taitava korintekijä pelasi ensimmäisen A-maaottelunsa viime kesänä. Tällä hetkellä Palmi kuuluu maajoukkueen MM-karsintoihin valmistautuvaan leiriryhmään. Hänen hallussaan on Suomen maajoukkueiden yhden ottelun piste-ennätys, 61 pistettä, alle 20-vuotiaiden maajoukkueen paidasta vuodelta 2013.

Mestarin veli Nokialle

BC Nokia on hankkinut toista vuotta putkeen miesten Korisliiga -joukkueeseensa pelaajan tuplarooliin. Viime kaudella kapteeni Henri Hirvikoski toimi pelaamisen ohella seuran toiminnanjohtajana ja jatkaa pestissään pitkän pelaajauran päätyttyä kevään pronssiottelussa.

Uusi tuplaroolin kantaja on Aleksi Kantonen. 22-vuotias ja 191-senttinen pelintekijä pelasi viime kaudella Jyväskylän Weikoissa miesten ykkösdivisioona B:ssä eli Suomen kolmanneksi korkeimmalla tasolla. Hän on solminut vuoden sopimuksen Nokialle.

Kantosen pikkuveli Henri Kantonen voitti keväällä Suomen mestaruuden Kauhajoen Karhu Basketissa ja valittiin Korisliigan kehittyneimmäksi pelaajaksi.

Vanhempi Kantonen on opiskellut viimeiset kaksi vuotta markkinointia Jyväskylän kauppakorkeakoulussa. Nyt Pantteri-kasvatti aloittaa BC Nokian markkinointi- ja tapahtumakoordinaattorina.

BC Nokialla on pelaajasopimukset ensi kaudesta Kantosen lisäksi takapelaaja Niko Mattilan, sentteri Daniel Dolencin ja laituri Aapeli Alasen kanssa. Lisäksi seuran manageri Marko Pirhonen kertoi Aamulehdelle kevään pronssiottelun jälkeen, että serbivahvistus Dragan Labovic on solmimassa jatkodiiliä keltamustien kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut