Roger Federer voitti Australian avointen finaalin – ikoninen 20. Grand Slam -mestaruus - Urheilu - Aamulehti

Roger Federer voitti Australian avointen finaalin – ikoninen 20. Grand Slam -mestaruus

Roger Federer antoi tunteidensa näkyä ottelun ratkettua.­

28.1.2018 13:31

Sveitsin Roger Federer, 36, on voittanut tennisvuoden ensimmäisen Grand Slam -turnauksen, Australian avoimet.

Federer päihitti Kroatian Marin Cilicin miesten kaksinpelin finaalissa Melbournessa viidessä erässä 6–2, 6–7, 6–3, 3–6, 6–1. Sveitsiläislegenda ei ollut ennen finaalia hävinnyt turnauksen aikana erääkään.

Cilic, yksinkertainen Grand Slam -voittaja (Yhdysvaltain avoimet 2014), teki ensimmäisessä erässä tukun virheitä, eikä Federeriä juurikaan testattu. Toisessa erässä Cilic taisteli omissa syötöissään, selvisi ja oli vahvempi tiebreakissa 7–5. Kolmannessa 19 Grand Slam -voiton sveitsiläinen jatkoi takuuvarmaa syöttötyöskentelyään, eikä Cilic onnistunut hyödyntämään kovaa kämmenlyöntiään, eikä kroaatin syöttöpelikään säkenöinyt.

Neljännessä erässä Cilic teki komean nousun. Cilic nousi 1–3-tappioasemasta 6–3-erävoittoon ja mursi Federerin syötön ensimmäistä kertaa ottelun aikana. Toisin kuin ottelussa aiemmin, Cilic syötti erinomaisesti ja ei tehnyt juurikaan virheitä kovissa peruslyönneissä.

Marin Cilic (oik.) hävisi Roger Federerille myös Wimbledonin finaalissa viime kesänä.­

Viidenteen erään tuli kuitenkin sisuuntunut legenda. Federer pelasi kovalla vimmalla, tuuletti onnistumisiaan ja nosti pelinsä tasoa. Ei ollut epäselvyyttä siitä, kumpi oli ottelussa lopulta parempi.

Kun ottelu päättyi, Rod Laver Arena räjähti huutoon. Federer juhli 20. kaksinpelin Grand Slam -voittoaan ja nousi tennismaailman ykkösturnausten voittojen määrässä omalle kymmenluvulleen. Toiseksi eniten miesten Grand Slam -voittoja on Espanjan kilpakumppanilla Rafael Nadalilla, joka on voittanut Slameja 16 kappaletta.

Federer otti uransa kuudennen Australian avointen kaksinpelimestaruuden. Hän nousi turnausvoittojen määrässä tasoihin ennätysmiesten Roy Emersonin ja Novak Djokovicin kanssa.

Muokattu 14.05: Juttua täydennetty.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?