Aapeli Alanen säväytti – ennätyspisteet BC Nokian voitossa - Urheilu - Aamulehti

BC Nokia nousi Korisliigassa viidenneksi – nuori laituri säväytti: "Potentiaalia Susijengiin asti"

Aapeli Alanen edusti viime kaudella keskiviikon vastustajaa, Uudenkaupungin Korihaita.­

14.3.2018 21:35

BC Nokian kolmosshow oli liikaa Uudenkaupungin Korihaille keskiviikkona Nokian palloiluhallissa. Isännät upottivat peräti 19 kolmosta hurjalla 46 prosentin tarkkuudella ja voittivat pramein luvuin 108–77 (45–34).

Nokialaisten pirteimpiin pelaajiin kuului jälleen Aapeli Alanen. 22-vuotias laituri pelaa nuoren uransa parasta kautta miesten Korisliigassa ja heitti viime kauden seuraansa vastaan uransa ennätyspisteiksi 20. Yhdeksästä pelitilanneheitosta energinen peluri upotti seitsemän.

–Sanoin viime keväänä seurajohdolle, että Aapeli on se realistinen suomalaispelaaja, jonka haluaisin meille. Olen valmentanut häntä juniorimaajoukkueessa ja tykännyt hänestä aina. Hänessä on potentiaalia Susijengiin asti. Hänellä on kaksi metriä mittaa ja pystyy tekemään vähän kaikenlaista. Hänellä on kilpailijan pää, BC Nokian päävalmentaja Ville Tuominen ylisti Alasta.

–Kun Aapeli alkoi löytää joulukuusta asti rytmiä, hän on pelannut jos ei nyt läpimurtokautta niin lähellä sitä.

BC Nokia on voittanut viimeisestä viidestä pelistään neljä ja nousi voitollaan Korisliigassa viidenneksi.

–Tästä pelistä ei jäänyt jälkipolville kerrottavaa. Meillä on kova peli perjantaina Kouvolassa (Kouvot). Emme varmaankaan tee Korihait-pelistä edes videopalautetta pelaajille.

Tuplatuplan 12 pisteellä ja 11 korisyötöllä saalistanut Vincent Council nousi Korisliigan syöttöpörssin kärkeen ohi Salon Vilppaan konkarin Teemu Rannikon. Council valittiin helmikuun kuukauden pelaajaksi Korisliigassa.

Muokattu 21.48: Alanen heitti 20, ei 22, pistettä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?