Yleisurheilun Ruotsi-ottelu vaakalaudalla - Urheilu - Aamulehti

Yleisurheilun Ruotsi-ottelu voi jäädä järjestämättä Tampereella – olisi ensimmäinen kertaa sitten sotavuosien

Suomen tulevia ruotsalaisurheilijoita odottaisi kahden viikon karanteeni. Jos maaottelua ei pidetä, Tampereella järjestetään joka tapauksessa jokin korvaava tapahtuma syyskuun alussa.

Perinteinen Suomi-Ruotsi-yleisurheilumaaottelu on vaakalaudalla koronavirusepidemian ja siihen liittyvien rajoitusten takia. Vuoden 2017 maaottelussa tamperelaisjuoksija Jarkko Järvenpää sai 10 000 metrillä kannustusta joukkuetovereiltaan Sanna Kämäräiseltä (vas.) ja Hanna-Maari Latvalalta.

14.7.2020 15:27 | Päivitetty 15.7.2020 12:29

Tämän vuoden yleisurheilun Suomi–Ruotsi-ottelun järjestäminen on vaakalaudalla.

Nykyisten rajoitusten mukaan Tampereelle 5.–6. syyskuuta tulevien ruotsalaisurheilijoiden pitäisi olla 14 päivää Suomessa karanteenissa koronavirusepidemian takia.

– Ottelun järjestämisen sävelet ovat kaikkea muuta kuin selvät. Haluamme viranomaisten linjauksen, millä ehdoilla ottelun järjestäminen on mahdollista. Ilman niitä ei voida järjestää, Suomen Urheiluliiton (SUL) toimitusjohtaja Harri Aalto sanoo.

Aalto sanoo keskustelleensa asiasta Ruotsin yleisurheiluliiton johdon kanssa ja molemmat ovat samaa mieltä asiasta. Mitään varmaa päätöstä ei kuitenkaan vielä ole.

– Ei ole kummallekaan osapuolelle edullista, että ruotsalaiset olisivat karanteenissa. Siinä menee raja, Aalto sanoo.

Ruotsalaisten kanssa Aalto on keskustellut muun muassa urheilijoiden suorista lennoista Tampereelle, testauksesta ja muista erillään olevasta majoituksesta.

– Mahdollista on, ettei ole lainkaan yöpymisiä ja urheilijat lähtevät illalla pois. Kaikista vaihtoehdoista on keskusteltu. Yksityiskohdat realisoituvat myöhemmin, Aalto sanoo.

Ensi viikolla ratkaisuja?

SUL:n hallitus käsittelee maaottelun järjestämisen yksityiskohtia ensi viikon lopulla.

Aallon mukaan lähtökohtana on, että jotain tapahtumaa järjestetään, mutta mitä?

Yhtenä vaihtoehtona on väläytetty maaottelua Norjaa vastaan.

– Kiva, että yleisurheiluväki on idearikasta. Kaikenlaisia ehdotuksia on tullut, kuten että Itä vastaan Länsi -ottelu. Kaikkia pohditaan. Itse en sulje mitään pois, mutta ei saa olla liian hankalaa, ja sen pitää kiinnostaa yleisöä, Aalto sanoo.

Ruotsi-ottelu on ollut SUL:lle taloudellinen tukipilari. Edellisen kerran se jäi pitämättä sotavuosina 1941–1944.

– Teemme kaikkemme, että ottelu voidaan järjestää, Aalto sanoo.

Jos ottelu järjestetään, yleisöä päässee paikalle vain rajoitettu määrä. Näillä näkymin yleisörajoitukset poistuvat vasta 1. lokakuuta alkaen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut