Moukarinheittäjä Aleksi Jaakkola heitti 73,76 metriä - Urheilu - Aamulehti

Vehmaisten Urheilijoiden moukarinheittäjä Aleksi Jaakkola heitti kauden kolmanneksi kovimman kotimaisen tuloksen – Oma ennätys jäi vain sentin päähän

Aleksi Jaakkola heitti ennätyksensä 74,00.

20.7.2019 18:54

Aamulehti

Vehmaisten Urheilijoiden Aleksi Jaakkola voitti perjantaina Töysässä käydyn miesten moukarikilpailun 73,76 metriä kantaneella heitollaan, joka on kauden kolmanneksi kovin kotimainen tulos. Pidemmälle ovat heittäneet vain Aaron Kangas (73,94) ja Henri Liipola (73,88), jotka jäivät perjantaina Jaakkolan taakse. Kangas heitti Töysässä 71,85 ja sijoittui toiseksi, Liipola yli neljänneksi 71,25-metrisellään.

Jaakkolalle itselleen Töysän voittoheitto oli tähänastisen kauden pisin, ja se jäi vain sentin päähän hänen ennätyksestään, joka on vuodelta 2016. Marraskuussa 22 vuotta täyttävä urheilija kiilasi heitollaan myös 22-vuotiaiden kotimaiseen kärkikolmikkoon: häntä paremmin ovat heittäneet vain vuoden 2006 Euroopan mestari Olli-Pekka Karjalainen ja Jaakkolan ikätoveri Aaron Kangas.

Aleksi Jaakkola on tekemässä paluuta kotimaisen moukarinheiton huipulle. Kolme vuotta sitten hän heitti nuorten MM-pronssia nuorten moukarilla heitetyllä tuloksella 77,88, minkä jälkeen hän on ollut pitkään sivussa kilpailemisesta loukkaantumiskierteen vuoksi. Jaakkolan vasen polvi on leikattu neljästi kuluneen kolmen vuoden aikana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos