Kymiring odottaa, miten koronavirus vaikuttaa - Urheilu - Aamulehti

Taas siirtyi kaksi MotoGP-kisaa – Avataanko kuninkuusluokan kausi Suomessa? ”Upea tilannehan se olisi”

Jännitys MotoGP-kauden ja historiallisen Suomen osakilpailun ympärillä tiivistyy. Kisaviikonloppuun on myyty jo yli 37 000 pääsylippua.

Mika Kallio otti tuntumaa Kymiringiin viime kesänä. ­

8.4.2020 7:30

Ratamoottoripyöräilyn Moto2:n ja Moto3:n kauden avauskilpailut ajettiin suunnitellusti Qatarissa 8. maaliskuuta, mutta kuninkuusluokka MotoGP:n avaus peruuntui koronakriisin tuomien matkustusrajoitusten takia.

Sen jälkeen kalenterista poistuivat Espanjan ja Ranskan osakilpailut.

Tiistaina MotoGP-sarja tiedotti kahdesta tuoreimmasta muutoksesta: Italian Mugellon (29.–31.5.) ja Espanjan Katalonian (5.–7.6.) osakilpailut siirrettiin toistaiseksi tuntemattomaan ajankohtaan.

– Käytännössä Dorna ei ole vielä perunut yhtään kilpailua vaan niitä ollaan siirtämässä. Katsotaan, mihin päivämääriin sitten päätyvät, Suomen kisatapahtuman myynnistä ja markkinoinnista vastaavan Lahti Events Oy:n toimitusjohtaja Emilia Mäki tarkentaa.

Dorna Sports hallitsee MotoGP-sarjan oikeuksia.

Suomalaispomo opetti todellisen supertähden itkemään – Näin Aki Ajo löytää lahjakkuuksia ja hioo heistä maailmanmestareita

”Normaali aikataulu”

Havainnekuva esittelee Kymiringin 4,5 kilometriä pitkän radan lintuperspektiivistä.­

Näillä näkymin MotoGP-kauden pitäisi alkaa 19.–21. kesäkuuta Saksan osakilpailulla. Sachsenringin jälkeen kalenterissa on Hollannin osakilpailu Assenissa 26.–28. kesäkuuta ennen Suomea ja Kymiringiä, jonka historiallisen debyytin päivämäärät ovat 10.–12. heinäkuuta.

Koronavirus pitää kuitenkin kaikki kisojen järjestäjät varpaillaan.

– Seuraamme tilannetta siinä missä muutkin, eli miten koronaviruksen aiheuttamat rajoitukset lähtevät ympäri maailman purkautumaan ja missä aikataulussa, Mäki toteaa.

– Meillä on ollut hyvä yhteydenpito Dornan ja Kymiringin kanssa. Heinäkuussa meillä on vielä tapahtuma kalenterissa. Lahti Eventsin puolella tapahtumaa järjestellään ihan normaalin aikataulun mukaisesti, hän painottaa.

Kisaviikonloppuun on myyty jo yli 37 000 pääsylippua.

– Meillä on alusta saakka ollut positiivinen vire Suomen MotoGP-tapahtuman ympärillä niin kumppanineuvotteluissa kuin lipunmyynnissä. Toki lipunmyynti on hidastunut, mutta edelleen joka päivä lippuja menee jonkun verran.

Mäen mukaan järjestäjien tavoitteena on myydä kolmelle päivälle yhteensä 75 000 pääsylippua.

– Siihen olisimme tyytyväisiä. Todella tyytyväisiä olisimme, jos lippuja menisi 100 000.

Varmistus kilpailun pysymisestä alkuperäisellä paikallaan olisi tietysti myynnin kannalta enemmän kuin tervetullut.

– Totta kai vauhti kiihtyy sen jälkeen.

Ratayhtiön toimitusjohtaja vastaa Mika Kallion kritiikkiin Kymiringin radasta: ”20–30 miljoonan investointia on vaikea tehdä yhden luokan perusteella”

Avaus Suomessa?

Niinkin tässä voi vielä käydä, että MotoGP-kausi alkaisi heinäkuun helteillä KymiRingillä Iitin Tillolassa.

– Toki tilanne olisi tosi hieno, jos näin olisi. Se asettaisi myös Suomelle uutena kohteena erilaiset järjestelypaineet, jos päästään kautta avaamaan, mutta upea tilannehan se olisi.

Toisaalta sitäkään ei voi tässä vaiheessa sulkea pois, että koronaviruksen tuomat rajoitukset aiheuttaisivat myös Suomen osakilpailun siirtämisen.

– Kaikki vaihtoehdot ovat tällä hetkellä mahdollisia ympäri maailmaa tapahtumien osalta, mutta en lähde sitä enempää spekuloimaan. Toistaiseksi tapahtumaa viedään meillä heinäkuun aikataulun mukaisesti, Mäki linjaa.

– Jos muita suunnitelmia tehdään, sitten muokataan projektin etenemistä sen mukaan.

Myöskään sellaisella uhkakuvalla, että Suomen osakilpailu jäisi tänä vuonna kokonaan ajamatta, Mäki ei halua spekuloida.

– Tästä vaihtoehdosta ei ole keskusteltu.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?