Asunnottomien jalkapallon MM-kisat järjestetään ensi kesänä Tampereella - Urheilu - Aamulehti

Asunnottomien jalkapallon MM-kisat järjestetään ensi kesänä Tampereella

Tampereella järjestetään 28.6.-6.7.2020 asunnottomien jalkapallon MM-kisat, Homeless World Cup Tampere. Kisapaikka on Ratinan stadion.

Asunnottomien jalkapallon MM-kisat järjestetään ensi kesänä Tampereella.

6.8.2019 13:45 | Päivitetty 6.8.2019 13:52

Asunnottomien jalkapallon MM-kisat järjestetään yhteistyössä Tampereen kaupungin, Pelastusarmeijan, Helsingin Diakonissalaitoksen, Nauha ry:n sekä Suomen Homeless Academy ry:n kanssa.

Kisat järjestetään vuosittain eri puolilla maailmaa. Ensimmäiset kisat pelattiin kesällä 2003 Grazissa Itävallassa. Vuodesta 2010 lähtien mukana on ollut myös naisten turnaus. Miesten joukkueita osallistuu 48 maasta ja naisten joukkueita 16 maasta. Suomi on ollut mukana vuodesta 2006.

Asunnottomien jalkapallon MM-kisoihin voivat osallistua asunnottomat pelaajat. Kriteerinä on, että pelaajan on täytynyt olla asunnoton viimeisen kahden vuoden aikana tai hänellä on ollut päihdeongelma, jonka hän on hoitanut.

Järjestäjien mukaan kisat ovat ensisijaisesti sosiaalinen tapahtuma, jonka tavoitteena on parantaa asunnottomuudesta kärsivien elämäntaitoja sekä tuoda mielekästä sisältöä elämään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut