Tour de Ski: Anne Kyllönen ja Iivo Niskanen Val di Fiemmessä sprintin välieriin - muut suomalaiset putosivat jatkosta - Urheilu - Aamulehti

Iivo Niskanen rynnisti uskomattomalla loppukirillä sprintin välieriin – Myös Anne Kyllönen nappasi jatkopaikan

Val di Fiemmen sprinttien erävaiheeseen mukaan pääsi kuusi suomalaista.

Anne Kyllönen oli eränsä toinen.

4.1.2020 13:15

Tour de Ski jatkuu lauantaina perinteisen hiihtotavan sprinteillä. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Val di Fiemmessä hiihdetään Tour de Skin sprinttikilpailu.

Peräti kuusi suomalaista eteni karsinnasta erävaiheeseen.

Suomalaisnaisista jatkoon eteni Anne Kyllönen, joka oli eränsä toinen ajalla 3:06.33. Kyllönen nousi kolmannessa erässä letkan kärkeen ja saapui maaliviivalle ensimmäisenä. Karsinnoissa toiseksi hiihtänyt Jonna Sundling kuitenkin otti loppukirin ja nousi suomalaisen ohi.

Kerttu Niskanen aloitti hiihtonsa hyvin, mutta oli maaliin tultaessa neljäs. Se ei riitä jatkopaikkaan.

Toisessa erässä mukana ollut Vilma Nissinen hiihti itsevarmasti loppuun saakka Yhdysvaltain Rosie Brennania vastaan ja oli eränsä kolmas. Aika ei kuitenkaan riittänyt jatkopaikkaan, sillä erän vauhti oli ensimmäistä erää hitaampi.

Jatkopaikan nappasivat Kyllönen, Sundling, Jessica Diggins, Astrid Jacobsen, Lucia Scardoni, Sadie Bjornsen, Maja Dahlqvist, Ingvild Östberg, Heidi Weng, Anamarija Lampic, Therese Johaug ja Natalia Neprjajeva.

Niskanen hurjana

Kerttu Niskanen oli eränsä neljäs.

Iivo Niskanen ja Lauri Lepistö hiihtivät samassa erässä, joka oli todella tasainen. Viimeisessä mäessä nähtiin nykäisy, joka pudotti suomalaiskaksikon viimeiseksi. Niskanen otti kuitenkin hurjan loppukirin ja nousi loppusuoralla viimeiseltä paikalta kakkossijalle eli jatkoon.

Lepistö oli erän viimeinen.

Perttu Hyvärinen hiihti kovassa erässä muun muassa Federico Pellegrinon ja Johannes Kläbon kanssa. Suomalainen oli viimeinen.

Iivo Niskanen yllätti sprintin loppusuoralla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: