Villi spekulaatio nousi Mörkö-Markon NHL-pestistä - lempääläinen kuittasi tyhjentävästi: "Ei mulla ole edes agenttia" - Urheilu - Aamulehti

Villi spekulaatio nousi Marko Anttilan NHL-pestistä - Lempääläinen kuittasi tyhjentävästi suorassa lähetyksessä: "Ei mulla ole edes agenttia"

Leijonien kapteeni Marko Anttila joutui median piirityksen ykköskohteeksi Helsinki-Vantaan lentokentän vastaanottoseremoniassa.

Marko Anttila nosti maljan kuplivaa.

27.5.2019 17:53

Neljä maalia matkalla Suomen MM-kultaan – kaksi osumaa finaalissa – iskenyt Marko Anttila arvotti Ruotsia vastaan tehdyn tasoituksen niistä arvokkaimmaksi.

– Siellä oli minuutti aikaa tehdä tai ollaan ulkona turnauksesta, Anttila tuumaili.

Puolivälierän 4–4-tasoitus ilman maalivahtia synnytti myös hokeman ”Löikö Mörkö sisään”. Selostaja Antero Mertarannan lausahduksesta on tehty myös biisi, jonka kuulemiselta on ollut vaikea välttyä MM-kisojen aikana.

– Kyllä sitä on tossa soitettu kopissa. Saa nähdä, kestääkö korvat juhannukseen asti. Vissiin täytyy varautua siihen, 203-senttinen ”Mörkö” itse ennakoi.

Lempinimi Mörkö-Marko syntyi sekin kiekko-ottelun selostuksen tiimellyksessä, Jokerien KHL-ottelussa.

– Kaksi vuotta sitten jossain pelissä Viasatin porukka sen keksi. Lempinimi ”Stretsi” on ollut käytännössä ammattilaisuran asti. Steve Kariya (168 cm) sen keksi.

Anttila kertoi, miten nousu maajoukkueen ratkaisupelaajaksi on ollut mahdollista pitkälle yli kolmekymppisenä.

– Todella kova työ ja omasta mielestäni järkyttävä intohimo tätä lajia kohtaan.

Tänään 34-vuotissyntymäpäiviään viettävä Anttila ei usko enää NHL-pestiin tässä vaiheessa uraansa, vaikka ratkoi käytännössä Leijonien kolme viimeistä ottelua NHL-tähtiä pursuavia joukkueita vastaan.

– Jokereissa on tarkoitus jatkaa. Itse asiassa mulla ei ole edes agenttia tällä hetkellä. Taitaa se juna olla mennyt jo. 34 vuotta tuli tänään mittariin, Anttila mietti.

Anttila myönsi lehdistölle, ettei ollut nukkunut silmänräpäystäkään viime yönä. Pokaalissa näkyi silti lommo.

– En tiedä, mistä se on tullut. Tämä porukka on kohdellut sitä aika hyvin. Ei olla saunassa käyty, Anttila lupasi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: