Kärppien superjunnu sivuun kokoonpanosta – HIFK laittaa oululaiset lujille - Urheilu - Aamulehti

Kärppien superjunnu sivuun kokoonpanosta – HIFK laittaa oululaiset lujille

Liigan välierissä on perjantaina vuorossa HIFK:n ja Kärppien toinen koitos. HIFK:lla on kertoimiaan paremmat mahdollisuudet painaa sarja tänään tasoihin.

Joutuuko Kärppien valmentaja Mikko Manner puhaltelemaan pelin jälkeen Helsingissä?

5.4.2019 15:28

Päivän kiinnostavin peli

Kärppien tämän kevään pudotuspelien osalta on jo viiden pelin ajan odoteltu ja puhuttu siitä, että milloin joukkue todella syttyy pelaamaan näitä pelejä. Uskon, että odotukset Kärppiä kohtaan ovat tällä hetkellä liian suuret ja nyt nähty on suunnilleen se taso, millä Kärpät pelaa.

Toki joukkueelta löytyy/on tähän asti löytynyt ratkaisuhetkiin positiivisia ratkaisuja, mutta perustaso on hieman odotuksia alempi. Eli kyse ei ole niinkään syttymisestä tai syttymättä jäämisestä. Ihan varmasti Kärpissä ollaan näissä peleissä niin hereillä kuin mahdollista.

Vähän referenssiä haen syksyn CHL-peleistä, missä Kärpät putosi itävaltalaiselle Salzburgille, vaikka varmasti yritti parhaansa. Nyt ensimmäisessä ottelussa Kärpät ei ollut pelillisesti kotonaan käytännössä lainkaan HIFK:ta parempi. Kun kotiedulle kuitenkin kuuluu näissä peleissä antaa ainakin marginaalinen rooli, niin uskon HIFK:n olevan tänään Kärpille vähintään yhtä hankala vastus kuin keskiviikkonakin.

Pelillisesti ja vedonlyönnillisestikin toisen ottelun seurattavin yksittäinen seikka on Oskar Osalan paluu Kärppien kokoonpanoon kolmen ottelun pelikiellon jälkeen. Osala tuo Kärpille sekä fyysisyyttä että maalintekovoimaa. Vaikka juuri näitä osa-alueita Kärppien peli onkin viime aikoina huutanut, en silti anna Osalan paluusta niin paljon hyvää oululaisille kuin Veikkaus tuntuu tekevän.

Oululaisten kokoonpanossa pistää silmään runkosarjassa vakuuttaneen Rasmus Kuparin nimen puuttuminen. Nuorten maailmanmestari on pelannut kuluvan kevään pudotuspeliottelut ilman tehopisteitä.

Ottelun parhaat pitkävetovalinnat löytyvätkin nyt HIFK:n menestysten puolelta.

Peli alkaa kello 18.30.

Päivän paras vetovihje

Vedonlyönnillisesti HIFK:n menestyksistä kolme vaihtoehtoa nousevat harkinnan arvoisiksi.

Mielenkiintoisia ovat suoran 60 minuutin voiton 3,06 (kohde 8134), lopullisen voiton 2,23 (kohde 8139) sekä HIFK:n yli 2,5 maalin 2,55 (kohde 3034).

Näistä puhtaan matemaattisesti paras olisi suoran voiton 3,06, mutta tällä kertaa päädyn vähän laskemaan tuotto-odotusta ja lisäämään osumistodennäköisyyttä pelaamalla kupongille kohteen 8139 lopullisen voiton.

Päivän pelit: 8139: HIFK (kerroin 2,23)

Päivän pelien vuoden kokonaissaldo: 28/60, palautusprosentti 83%

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: