Pieti Poikola Lahti Basketballin päävalmentajaksi - Urheilu - Aamulehti

Pieti Poikola palaa Korisliigaan pitkällä sopimuksella – ei kuitenkaan Pyrintöön

Kolminkertainen Suomen mestari ottaa Lahti Basketballin komentoonsa. Pyrinnöllä on kärkiehdokas sovittuna.

Pieti Poikola valmensi kaudella 2016–17 Kouvolan Kouvoja.­

25.3. 19:57 | Päivitetty 26.3. 11:00

Aamulehti

Kolminkertainen mestarivalmentaja Pieti Poikola palaa valmennustehtäviin Korisliiga-kaudella 2020–21. Poikola, 42, on tehnyt 2+2-vuotisen sopimuksen Lahti Basketballin kanssa, seura tiedotti torstaina.

Aamulehti uutisoi Poikolan pestistä keskiviikkona.

– Heti ensimmäisestä keskustelustamme alkaen tuli olo, että puhumme samaa kieltä ja olemme samalla sivulla. Minulle on erittäin tärkeää laadukas harjoittelu ja jatkuva pelaajien sekä myös toiminnan kehittäminen. Siihen kuuluu, että pelaajista pidetään hyvää huolta ja harjoitteluolosuhteet ovat kunnossa. Silloin voin vaatia ja auttaa pelaajia kehittymään parhaalla mahdollisella tavalla, Poikola taustoitti seuran verkkosivuilla.

– Toinen erittäin tärkeä asia päätöksessäni oli keskustelumme seuran arvoista ja toiminta-ajatuksesta. Haluan päästä rakentamaan seurakulttuuria ja luomaan lahtelaisen koripallon identiteettiä, jolla erotumme muista joukkueista. Pitkä sopimus tarjoaa mahdollisuuden todelliseen kehitystyöhön.

Poikola luotsasi tamperelaisseuraa vuosina 2008–12 ja 2013–15. Poikolan Pyrintö voitti kolme Suomen mestaruutta vuosina 2010, 2011 ja 2014. Poikola valittiin noina vuosina myös Korisliigan vuoden valmentajaksi. Poikola valmensi viimeksi kaudella 2016–17 Kouvolan Kouvoissa.

Lahti Basketball nousi viime kaudeksi Korisliigaan ja palautti perinteikkään koripallopitäjän liigakartalle. Koronaviruksen päättämällä kaudella Lahti Basketball sijoittui Korisliigan runkosarjassa yhdeksänneksi. LaBa tiedotti keskiviikkona, että seuraa kaksi viime kautta valmentanut Petri Velling ei jatka tehtävässään.

Poikola ei palaa Tampereen Pyrinnön peräsimeen. Aamulehden tietojen mukaan Poikola oli mukana neuvotteluissa, kun Pyrintö haki itselleen Sami Toiviaisen seuraajaa. Pyrinnöllä on tietojen mukaan ykkösehdokas sovittuna uudeksi päävalmentajaksi.

Osion tuoreimmat

Luetuimmat