Mira Potkonen varmisti - Urheilu - Aamulehti

Mira Potkonen varmisti EM-mitalin Madridissa! – Valmentaja tyytyväisenä: ”Hän sai hyviä ja selkeitä osumia”

Mira Potkonen on tämänvuotisten naisnyrkkeilyn EM-kisojen ykkössijoitettu 60-kiloisten sarjassa.

28.8.2019 18:56 | Päivitetty 28.8.2019 22:15

Aamulehti

Maanantaiset vaikeudet englantilaista Paige Murneytä vastaan olivat vain muisto keskiviikkona, kun Mira Potkonen nyrkkeili Madridissa selvästi välieriin voittamalla valkovenäläisen Ala Jarshevitshin.

Keskiviikkoiltapäivän ottelu päättyi tuomariäänin 5–0, mikä varmisti EM-titteliä puolustavalle Potkoselle mitalin Madridin kisoista.

Valmentaja Maarit Teuronen oli erityisen tyytyväinen selkeisiin ja hyviin osumiin, joita nokialainen sai iskettyä ottelussa 30-vuotiasta valkovenäläistä vastaan.

– Se oli Miralta hyvää tekemistä siltä osin, että hän sai hyviä ja selkeitä osumia. Reaktiot olivat hyviä. Kun vastustaja lähti tulemaan vastaan, niin Mira löi siihen, Teuronen sanoi.

Teurosen mukaan ottelun taktiikkana olikin hakea ainoastaan selviä osumia, eikä jatkotilanteet olleet niin tärkeitä.

Tällä oli tarkoitus välttää ylimääräistä häsläämistä ja nyrkkeillä sen sijaan selkeyden kautta.

– Sen vuoksi en huutanut, että jatka jatka, vaikka hän osuikin. Tiesin, että kun hän osuu, niin se näkyy myös tuomareille, Teuronen sanoo.

Tuttu vastustaja

Valkovenäläisvastus oli Potkoselle tuttu, sillä nokialainen nyrkkeili häntä vastaan aiemmin kesäkuussa Minskin Euroopan kisoissa. Tuolloin puolivälieräkohtaaminen päättyi niin ikään selvästi tuomariäänin 5–0.

Teuronen kuitenkin kehuu myös Jarshevitshia ja sanoo hänen tarjonneen keskiviikkonakin hyvän vastuksen Potkoselle.

– Onhan hän kova ja ahnas tekemään töitä. Hän on myös pitkä ja tekninen, mutta tänään saimme sen tainnutettua aika hyvin niillä selkeillä osumilla.

Vaikeuksien jälkeen hanat auki

Potkosen seuraava vastustaja on puolestaan uusi tuttavuus, sillä nokialainen kohtaa perjantain välierässä irlantilaisen Amy Broadhurstin, joka on alle 22-vuotiaiden Euroopan mestari.

Broadhurst sai Irlannin edustuspaikan, kun kesäkuussa Euroopan kisoissa loukkaantunut hallitseva maailmanmestari Kellie Harrington joutui jättämään Espanjan EM-kisat väliin loukkaantumisen vuoksi.

Potkonen kertoi Aamulehdelle jo ennen EM-kisoja odottavansa kovasti Broadhurstin kohtaamista.

Teuronen ei ole toistaiseksi ehtinyt katsoa videolta sen tarkemmin tulevaa vastustajaa, mutta hän kuvailee jo nyt irlantilaista ”ikäväksi vasuriksi”.

Vaikka joillekin vasenkätiset ottelijat ovat vaikeita, ei sillä ole ollut Teurosen mukaan kuitenkaan Potkoselle koskaan sen suurempaa väliä.

Vaikka Potkonen voittikin maanantaina vain niukasti 3–2, ei Teuronen ole ollut huolissaan suojattinsa kunnosta. Keskiviikkona kehässä näkyikin jo totuttua Potkosta.

– Pikkuhiljaa näkyy sitä totuttua Miraa. Sen takia en edellisen ottelun jälkeen huolestunut, kun tiesin, että pitää saada vain hanat auki, Teuronen tiivistää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut