Mirjami Penttinen valitti kilpailukiellosta Urheilun oikeusturvalautakuntaan - Urheilu - Aamulehti

Urheilun oikeusturvalautakunta vahvistaa: Mirjami Penttinen yrittää kumota kilpailukieltonsa, myös toinen valmentaja valitti

Urheilun oikeusturvalautakunta odottaa Taitoluisteluliitolta vastausta valituksiin.

Mirjami Penttinen sai vuoden kilpailukiellon epäasiallisesta käytöksestä. Kuvituskuva.

13.2.2020 21:02

Muodostelmaluisteluvalmentaja Mirjami Penttinen on torstaina jättänyt valituksensa Taitoluisteluliiton kurinpitolautakunnan antamasta vuoden kilpailukiellosta Urheilun oikeusturvalautakuntaan.

Urheilun oikeusturvalautakunnan sihteeri Samuli Sillanpää vahvisti asian Iltalehdelle.

– Valituksissa vaaditaan sitä, että kurinpitolautakunnan päätös kumotaan ja määrätyt kurinpitoseuraamukset poistetaan, Sillanpää kertoo.

Myös varoituksen saanut toinen valmentaja on jättänyt valituksen.

Urheilun oikeusturvalautakunta pyytää seuraavaksi vastauksen valitukseen Taitoluisteluliitolta, jolla on ”muutama viikko” antaa vastauksensa. Sen jälkeen tapausta aletaan käsitellä asianosaisten kanssa.

– Menettely noudattaa käytännössä oikeudenkäyntimenettelyä. Jokainen asianosainen on oikeutettu saamaan selvityksen asiasta ja jokaisella asianosaisella on oikeus lausua siitä.

Oikeusturvalautakunnan mukaan asia on tarkoitus ratkaista kevään 2020 aikana. Tarkempaa aika-arvioita ei vielä ole.

– Meillä ei ole vielä vastauksia valituksiin, niin on vaikeaa arvioida, miltä osalta asia on riitainen. Puheenjohtajan kanssa puhuimme, että ratkaisemme asian kevään kuluessa.

Penttinen sai tammikuussa vuoden kilpailukiellon epäasiallisen käytöksen takia. Penttisen kerrottiin nöyryyttäneen valmennettaviaan huutamalla ja käyttämällä epäasiallista kieltä.

Toinen valmentaja sai varoituksen, sillä kurinpitolautakunta katsoi, että hänen olisi pitänyt puuttua Penttisen käytökseen hanakammin.

Tapaukset tulivat ilmi, kun entiset muodostelmaluistelijat kertoivat kokemuksistaan Et ole yksin -palvelussa. Suomen urheilun eettinen keskus eli Suek käynnisti tutkinnan.

Penttisen seura HSK hyllytti valmentajan toiminnastaan. Seuran oli tarkoitus päättää Penttisen jatkosta tai erottamisesta jo tammikuun lopulla, mutta hallitus erosi erimielisyyksien takia. Uusi hallitus valittiin tällä viikolla.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut