Ilves, Manse PP ja muutkin tamperelaiset seurat saivat kaupungilta kädenojennuksen: ”Kannamme tällä tavalla kortemme kekoon” - Urheilu - Aamulehti

Ilves, Manse PP ja muutkin tamperelaiset seurat saivat kaupungilta kädenojennuksen: ”Kannamme tällä tavalla kortemme kekoon”

Ilveksen jalkapallojoukkue saa Tammelan tai Ratinan stadionin kesällä ottelutapahtumien ajaksi käyttöönsä reilusti normaalia edullisemmin.­

21.5.2020 8:00 | Päivitetty 21.5.2020 8:25

Aamulehti

Tampereen kaupunki ojentaa auttavan kätensä koronaviruksen takia talousvaikeuksissa oleville urheiluseuroille.

Tamperelaiset urheiluseurat voivat kesän ajan järjestää kilpailu- ja ottelutapahtumat harjoitusvuorojen hinnalla.

Käytännössä se tarkoittaa sitä, että pääsarjatason ottelutapahtumien pelikenttien käyttövuoromaksu pienenee noin kymmenesosaan normaalista.

Esimerkiksi Ilveksen jalkapalloliigan joukkue maksaa normaalioloissa reilut 1 000 euroa vuokratessaan Tammelan tai Ratinan stadionin ottelutapahtuman – käytännössä noin 4–5 tunnin – ajaksi. Harjoitusvuoro vastaavissa tiloissa maksaa 21,50 euroa tunti, joten viiden tunnin hinta on reilut 100 euroa.

– Kannamme tällä tavalla oman kortemme kekoon ja autamme paikallisia seuroja vaikeina aikoina, Tampereen kaupungin liikuntatoimen johtaja Pekka P. Paavola sanoo.

Kädenojennus koskee kaikkia kilpailutapahtumia, mutta suurin vaikutus sillä on pääsarjajoukkueille, kuten Ilvekselle ja Manse PP;n miesten ja naisten joukkueille.

– Jalkapallon Kakkosen joukkueille kenttävuokra on 200–300 euroa normaalisti ja nyt noin 70 euroa, joten on tällä päätöksellä jonkun verran vaikutusta myös alemmilla sarjatasoilla.

Hinnanalennus koskee kesäkautta ja on siis voimassa elokuun loppuun.

– Loppukesästä arvioimme tilannetta uudelleen, mutta tietenkin kaikki toivomme, että tilanne olisi siihen mennessä normalisoitunut, Paavola tuumaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?