Hiihtomaajoukkueessa muutoksia - Urheilu - Aamulehti

Hiihdossa iso muutos valmennukseen: Matti Haavisto nousee johtajaksi - ottaa vastuuta myös suksihuollosta

Miesten maajoukkuevalmennuksesta vastaavat jatkossa Teemu Pasanen ja Mikko Virtanen.

Matti Haavisto nousee hiihtomaajoukkueen johtajaksi.

26.4.2019 19:04 | Päivitetty 26.4.2019 19:04

Maastohiihdon maajoukkueen valmennuskuviot aiheuttivat menneellä kaudella kritiikkiä. Myös menestys MM-hiihdoissa jäi vaisuksi.

Maastohiihtomaajoukkueen valmennustiimi vahvistuukin seuraaville kausille, kertoo tiedote.

Päävalmentajana toiminut Matti Haavisto toimii jatkossa maastohiihtomaajoukkueen johtajana. Haaviston rooli on olla valmentajien sekä asiantuntijatiimin esimies ja tuki sekä vastata suksihuollon johtamisesta huoltopäällikkö Aki Hukan kanssa.

Maajoukkueen valmennustiimin roolituksia ja työnjakoa tarkistettiin. Miesten maajoukkuevalmennuksesta vastaavat jatkossa miesten päävalmentaja Teemu Pasanen ja valmentaja Mikko Virtanen.

Naisten maajoukkueen päävalmentajaksi nousee haastajaryhmän valmentajana toiminut Ville Oksanen. Oksasen aisaparina naisten toisena valmentaja aloittaa Ilkka Jarva, joka on toiminut Tsekin maajoukkueen valmennustehtävissä viime kausien aikana.

– Maajoukkuevalmennukseen on haettu suuntaviivoja Ruotsin ja Norjan mallista. Siellä Rikad Grip sekä Vidar Löfshus ovat toimineet suurinpiirtein vastaavanlaisessa tehtävässä. Tällä toimintamallilla haluamme saada valmentajille enemmän aikaa keskittyä varsinaiseen valmennustyöhön. Uskomme, että valmennuksen resurssi kasvaa merkittävästi, kun taustalla on henkilöitä, jotka käytännössä hoitavat kaikki tarvittavat leirien ja kilpailumatkojen ennakkovalmistelut valmiiksi, tiivistää Haavisto.

Maajoukkuevalmennuksen tehostamisen lisäksi tavoitteena on kansallisen toiminnan vahva kehittäminen. Nuorten urheilijoiden tuki, niin valmennuksen kuin resurssien osalta, on panostuksen tarpeessa. Maajoukkueen uudelleen organisointi ohjasi valmennuspäällikkö Eero Hietasen työnkuvan muutosta kohti lajipäällikön tehtävää. Hietasen työnkuvaan kuuluu maastohiihdon huippu-urheilun hallinnolliset asiat yhdessä Matti Haaviston kanssa. Lisäksi Hietanen vastaa kansallisen toiminnan kehittämisestä painopistealueina nuorten valmennus ja valmentajakoulutuksen kehittäminen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut