Maalit tiukassa Suomi–Tshekki-matsissa – Leijonien hyökkääjät pelastivat kahdesti - Urheilu - Aamulehti

Karvas tappio Leijonille – Tshekki tasoitti lopussa ja voitti rankkareilla

Suomi isännöi Tshekkiä Helsingin turnauksessa.

Jussi Olkinuora sai torjuntavuoron Leijonien maalilla,

9.11.2019 18:29

Molemmat joukkueet lähtivät Helsingin Euro Hockey Tourin lauantaiseen otteluun voitto alla Suomen kaadettua avauspelissään torstaina Venäjän 4–3 ja Tshekin haettua Ruotsista 3–1-voiton.

Tasaisen ja maalittoman avauserän ensimmäinen huipputilanne tuli noin kahdeksan minuutin pelin jälkeen Suomelle. Jesse Puljujärvi kiepautti kiekon kulmasta maalin edessä päivystäneelle Harri Pesoselle, joka sai mailansa vapaaksi, mutta tshekkivahti Marek Langhamer torjui patjallaan.

Heti perään Tshekki rakensi valtavan mylläkän Suomen maalille ja pelasi maalivahti Jussi Olkinuoran jo pois luukultaan. Puolustaja Mikko Lehtonen ja hyökkääjä Eemeli Suomi pudottautuivat maalialueella polvilleen, ja jälkimmäinen torjui vaarallisen lähilaukauksen.

Toinenkin hyökkääjä – Kristian Kuusela – ehti omalla maalilla pelastustöihin. Hän sai mailansa väliin viime hetkellä ennen kuin Andrei Nestrasil olisi lakaissut kiekon takatolpalta Olkinuoran taakse.

Suomi sai aloittaa kakkoserän ylivoimalla. Pian erikoistilanteen päätyttyä Helsingin areenan yleisö sai hurrata Suomen johtomaalia. Ville Pokka ampui siniviivalta, ja Juho Lammikko rouhi torjunnan paluukiekon maalin edestä sisään: 1–0.

Erän edetessä Suomi otti ensin kaksi jäähyä ja Tshekki sitten kolme kakkosta putkeen, mutta kumpikaan ei onnistunut ylivoimapelissään. Suomen ykkösylivoimaviisikko sai pitkän miinuksen, kun se tuhlasi loistosauman: verkko ei heilunut yli minuutin jatkuneessa 5–3-ylivoimassa.

Tshekki tuli tasoihin pari minuuttia ennen erätaukoa, kun Jakub Jerabek sai viimeistellä vapaasti nopean vastaiskun päätteeksi.

Suomi vastasi heti päätöserän ensi minuutilla. Pokka toimitti jälleen kiekon maalille, jossa Sakari Manninen taisteli irtokiekon reppuun: 2–1.

Kotivoiton jo häämöttäessä Tshekki iski ajassa 58.51. Tomas Filippi pääsi Suomen puolustajien välistä puolittain karkuun ja ampui kiekon Olkinuoran hanskapuolelta sisään: 2–2. Ratkaisu siirtyi jatkoajalle ja mahdollisesti voittomaalikilpailuun.

Jatkoajan viime sekunneilla kiekko kävi Suomen maalikehikon yläputkessa, mutta takaiskua ei tullut ja ratkaisu siirtyi voittomaalikisaan.

Siinä Suomen kaikki viisi ampujaa epäonnistuivat, mutta Tshekin Jakub Krejcik onnistui ja Leijonat taipui maalein 2–3.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos