Tässä ovat lentopallomaajoukkueiden lohkot Kultaisessa ja Hopeisessa liigassa - Urheilu - Aamulehti

Lentopallomaajoukkueiden tulevan kesän vastustajat selvillä – ”Sanomattakin on selvää, että lohko on kova”

Suomen naiset pelaavat Kultaista liigaa, josta miehet tippuivat viime kesänä.

Naisten maajoukkueen päävalmentaja Tapio Kangasniemi pitää Kultaisen liigan lohkoa sopivana, mutta kovana.­

17.12.2019 14:36

Aamulehti

Suomen naisten lentopallomaajoukkue kohtaa Kroatian, Tshekin ja Slovakian Euroopan Kultaisessa liigassa ensi kesänä. Suomen miesten vastustajat Hopeisessa liigassa ovat Azerbaidzhan ja Kroatia.

Naisten Kultaisessa liigassa on mukana 12 maata, jotka on jaettu kolmeen neljän maan lohkoon. Lohkovoittajat pääsevät lopputurnaukseen Bulgarian seuraksi. Bulgaria järjestää lopputurnauksen.

– Sanomattakin on selvää, että lohko on kova ja vaikeaa tulee olemaan, mutta se kuuluu huippu-urheiluun. Näkisin Kultaisen liigan enemmän hyvänä mahdollisuutena kehittyä ja loistavana valmistautumisena syksyn EM-karsintaan, naisten päävalmentaja Tapio Kangasniemi sanoo Lentopalloliiton tiedotteessa.

Miesten Hopeisessa liigassa on mukana ainoastaan kuusi maata. Suomi putosi sinne viime kesänä Kultaisesta liigasta. Suomi on kolmikosta rankingista selkeästi korkeimmalla.

– Teemme kaikkemme voittaaksemme Hopeisen liigan ja palataksemme takaisin Kultaiseen liigaan, jonne Suomi mielestäni kuuluu, miesten maajoukkueen päävalmentaja Joel Banks sanoo.

Kumpikin liiga alkaa 23.–24. toukokuuta. Alkulohkovaihe pelataan loppuun kolmessa viikossa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?